In één dag beleid op cultuuronderwijs

Waar willen jullie als school naartoe op het gebied van cultuuronderwijs? Waarom vinden jullie cultuuronderwijs belangrijk en wat willen jullie je leerlingen meegeven aan kunst en cultuur gedurende de acht jaar dat ze op school zijn?

Eerst kijken we samen naar welke disciplines binnen het cultuuronderwijs vallen en wat ze inhouden. Daarna onderzoeken we hoe dit op verschillende scholen wordt vormgegeven. Na deze inspiratie gaan we als team zelf aan de slag met wat jullie op school willen bereiken op het gebied van cultuuronderwijs. Wat beschouwen jullie als belangrijke bouwstenen voor cultuuronderwijs? Hoe moet dit vorm krijgen binnen jullie huidige onderwijs?

Als team formuleer je samen een visie op cultuuronderwijs. Wanneer deze visie is vastgesteld, kijken jullie gezamenlijk naar de huidige stand van zaken van het cultuuronderwijs op school en welke ontwikkelingswensen jullie hebben. Op basis hiervan wordt de inhoud van het cultuurplan als team bedacht. Deze inhoud wordt vervolgens uitgewerkt in een cultuurplan door de directeur van de school en eventueel de Interne Cultuur Coördinator (ICC’er). Indien nodig kan er begeleiding worden geboden bij het uitwerken van het cultuurplan.

Onderwerp: Cultuuronderwijs

Doel: Een visie en beleid op cultuuronderwijs ontwikkelen

Trainer: Linda Koster is directeur basisonderwijs en cultuurbegeleider. Ze heeft ruime ervaring als intern begeleider en cultuurbegeleider op verschillende scholen en helpt bij het formuleren van een visie en beleid.

Linda Koster

Tijdsinvestering: 1 dag of twee dagdelen

Voor wie: Voor teams die betekenisvol cultuuronderwijs willen bieden.

In één dag beleid op cultuuronderwijs, ja graag. Hier wil ik meer over weten.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.