Wie zijn wij


Het logo van onderwijsbureau Semko

Alles over Semko

Wij doen er alles aan om het onderwijs mooier te maken. Wat we doen, doen we met overtuiging. Het moet een snaar raken en aansluiten bij het hart. Vrolijkheid is voor ons essentieel. We maken een positieve impact en inspireren anderen om hetzelfde te doen. De status quo doet ons niet zoveel, we verleggen veel liever grenzen en zijn vernieuwend. Een horizon is er niet alleen om naar te kijken. We gaan er naar toe. Gaat u mee?

Wij hebben geluk, wij mogen werken in het onderwijs. Een prachtig vak omdat er altijd ruimte is voor groei en ontwikkeling.

We hebben een geweldig netwerk van onderwijsmensen die als doel hebben om kennis te verspreiden. Dit doen ze door het geven van teamscholingen, cursussen en workshops. Veel van deze onderwijsmensen zijn aan het werk als interim-directeur, leerkracht of intern begeleider.

Wij maken plezier

We genieten van het werk wat we doen. We doen dan ook alleen dingen die we leuk vinden. Lachen en humor vinden we belangrijk.

Wij doen waar we goed in zijn

We zijn oplossingsgericht en kijken naar wat wel kan. Waar ben je goed in, wanneer kom je in de flow. Het woord flow past bij ons. Hoe meer flow hoe blijer wij worden.

Wij maken impact

We helpen elkaar om zo veel mogelijk impact te maken, we blijven hongerig maar nederig. We brengen vreugde, passie en optimisme om te leren, te groeien en impact te maken naar het werk.

Growth mindset

In onze ‘growth-mindset’ waarin we impact willen maken is het belangrijk om problemen om te turnen tot uitdagingen. Zo lopen we niet vast en kijken we vooruit in plaats van achteruit.

Innoveren en verder denken

We willen mensen verbazen en inspireren met onze innovaties. En wordt ons A gevraagd, dan kijken we (eigenwijs als dat we zijn) ook naar optie B, C en D. Dit laten we zien in onze ideeën, onze webshop, onze scholingen enz.

Gewoon leuk

Onze grootste ding zijn mensen. We zijn open en eerlijk ook als dat in ons nadeel is. Wij houden van gewoon leuk en vriendelijk. Zo zijn we nu eenmaal.

Onderwijsbureau Semko heeft een groot netwerk

We hebben cursusleiders, leerkrachten, directeuren, intern begeleiders, coaches en werelddocenten in ons netwerk. Ieder van ons heeft bijzondere expertise en wil dit graag delen. Samen zijn we sterk! Velen van ons netwerk staan hieronder op de foto en velen ook niet.Cursusdocenten en docenten van teamscholingen

Onze skoalstipersSemko coaches

Werelddocenten (klik op afbeelding)

De Semko tijdlijn

Hieronder een tijdlijn met vele eerste keren. Daartussen is nog veel gebeurd. Wil jij ons blijven volgen, zoek ons dan op via de socials. 

Mei 2014
Eerste keer in de krant
Start van Semko

Het start als bijlesnetwerk met als doel om kinderen die het nodig hebben te helpen met rekenen en taal. We zijn actief in heel Fryslân. We bouwen een netwerk op. Wij werken zelf bij Nije-Gaast als leerkracht, intern begeleider en als directeur. Semko geeft energie en past prachtig naast onze 'vaste' baan. 

9 apri 2016
Onze eerste onderwijsdag

De eerste Semko onderwijsdag vond plaats op de Westermarskoalle te Joure. Komen er mensen en zijn de workshop goed genoeg? Al met al was het ontzettend leuk. 

Mei 2017
Teamscholing komt op gang
Mindmappen

We hebben een website gemaakt. Naast bijles gaan we ons ook richten op teamscholingen. We verzorgen cursussen door open inschrijving. De eerste grotere cursus die we geven is in Leeuwarden in de bibliotheek met als onderwerp mindmappen. Uit deze cursus komt de eerste teamscholing. 

Augustus 2018
Hoogbezoek
Het gaat gewoon leuk (deel 1)

De Koning en de Koningin op bezoek bij de scholen waar we werken. Na maanden voorbereiding kwamen ze dan eindelijk. Wat en feestje was dit!

Augustus 2018
Het gaat gewoon leuk (deel 2)

Nadat het bezoek weer was weggereden gingen we nazitten en kregen we deze super leuke cadeautjes van onze teamleden. Hier zie je dat we jolig doen 😉

Semko wordt groter en belangrijker. We beginnen toch echt te dromen of we niet de overstap moeten maken en fulltime met Semko aan de slag moeten. 

september 2019
de eerste werelddocent gaat op pad

De eerste werelddocent gaat op pad. Na een spannende periode wilde een eerste school een werelddocent ontvangen. Het was precies zoals we het hadden gehoopt. Deze foto gebruiken we al vanaf de start en is gemaakt in Denemarken.

Oktober 2019
Eerste grote lezing
Kees van Overveld

Dit is de foto die we na de lezing hebben gemaakt. Dit is in het posthuis theater in Heerenveen. Niet te zien maar de hele zaal was uitverkocht. Heel leuk! Dit was de eerste lezing en meer zullen volgen. 

November 2019
Complimenten kaarten
Ons eerste product

Als je iets goeds ziet, geef je een compliment.
Als je iets ziet wat beter kan, bied dan je hulp aan.

Ons eerste Semko product wat bedacht is door Annelies mochten we overhandigen aan Tamara Luijer tijdens de Semko onderwijsdag in Aldeboarn. 

December 2019
Eerste kantoor
We huren een kantoor

By far de grootste stap voor Semko. Een eigen kantoor in een verzamelpand in Joure. Twee bureau's, een kast en een plastic plant. Maar een partij trots en blij... niet normaal. Hier zie je Meindert met zijn laptop, een computer moesten we nog aankopen. 

Augustus 2020
Start Semko ballonteam

Meindert is geslaagd voor zijn brevet ballonpiloot. Vanaf dat moment hebben we een Semko ballon team. Helemaal blij en super leuk om met vele mensen de lucht in de gaan. Meer info: www.semkoballonteam.nl

Januari 2021
Nadja versterkt ons team
we zijn met z'n drieen op kantoor

Wat een blijheid dat Nadja het kantoor komt versterken. Ze is vrolijk en gek op administratie. Ze is als een stofkam, alles wat niet helemaal klopt met cijfertjes en woorden valt haar op. Een zegen! 

Januari 2021
Wy dogge mei oan Taalplan Frysk

Wy binne starten mei Taalplan Frysk. Moannen fan tarieding en gearkomsten mar it slagge. Wy begeliede 100 skoallen foar Taalplan Frysk. #grutsk

Mei 2022
De verhalenbank
Wij winnen
Whoop whoop, wij hebben gewonnen!
Ons  idee heeft samen met twee andere ideeën de meeste stemmen gekregen uit Fryslân om uit te voeren. De verhalenbank mocht er komen. Foto is gemaakt in de studio van Omrop Fryslan. 
September 2022
Bloed, zweet en lachen
Een nieuwe website

De nieuwe website is stapsgewijs gelanceerd. De website hebben we helemaal zelf gemaakt. Dat kan natuurlijk super amateur overkomen maar na honderdduizend klikken zijn we blij en tevreden. Een mooie stap gemaakt. Het proces van vernieuwen gaan continu door. Het zelf doen past bij Semko. Het is leren, het is fouten maken en heel blij als iets lukt. 

November 2022
We zijn aan het klussen
We zijn aan het klussen

In de buurt zien we een pand. Gaan we ervoor of niet? Natuurlijk," zegt Annelies. "We gaan de kleuren aanpassen en een mooie vloer leggen." Iedereen helpt mee tot in de late uurtjes.

December 2022
Ons eigen plekje
We zijn verhuisd

We hebben ons eigen plekje met prachtige vlaggen. Daar hebben we een mooie ruimte voor onze webshopartikelen, een comfortabele werkplek en een cursusruimte. Ideaal, nietwaar? Oh ja, we hebben ook een Moccamaster, een fantastisch koffiezetapparaat met van die zakjes. Hoor je het pruttelen...

februari 2023
100 producten
De webshop wordt voller

De filosofie box is product nummer 100 in onze webshop. Stad en land struinen we af naar mooi onderwijsmateriaal. Van die materialen maken we onder andere boxen. Op naar product nummer 200. 

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.