Meindert Tjerkstra

Ik ben Meindert Tjerkstra. Een aantal jaar geleden is Onderwijsbureau Semko opgericht. Het is uitgegroeid tot een netwerk van onderwijsprofessionals die samen het onderwijs mooier maken. 

Mijn carrière is gestart als leerkracht. Ik heb lesgegeven in verschillende groepen van 4 tot 8. Ik heb genoten van het lesgeven en alles wat daarbij komt kijken. Samen met de kinderen een jaar op reis om het beste uit elkaar te halen.

Na mijn Master Sen studie ben ik intern begeleider geworden. Eerst nog de combinatie lesgeven en intern begeleider en later fulltime. Ik heb een zorgstructuur op verschillende scholen mogen opzetten. Daarna ben ik directeur geweest op verschillende scholen in het Zuid-Westen fan Fryslân.

Nu ben ik directeur van Onderwijsbureau Semko. Samen met Annelies Brouwer zijn we op kantoor. We beheren het netwerk van Semko en zorgen voor de verbindingen tussen het onderwijs en de docenten. Ik ontwikkel teamscholingen en cursussen. Om gevoel te houden met het onderwijs werk ik als interim directeur.

Meindert Tjerkstra
Het geven van scholing en cursus

Mensen enthousiasmeren voor onderwijs en onderwerpen is prachtig om te doen. Met name de cursussen waarbij je elkaar vaker ziet zijn mijn favoriet. Zo hebben we een herintrederscursus waarbij je een band opbouwt met elkaar. Dat zelfde doen we bij opleiding tot taal coördinator. Het is ook leuk om samen cursus te geven. De cursus wordt dan inhoudelijker nog beter en er ontstaat vaak humor. Plezier en humor hoort bij mijn manier van cursus geven.

Ik interesseer mij erg in taal en de mogelijkheden van ICT in het onderwijs. Daarnaast kijk ik naar nieuwe onderwijsvormen. Wat maakt het onderwijs sterker en mooier.


Wilt u contact met Meindert Tjerkstra, dat kan door te mailen naar info@semko.nl. U kunt ook het contact formulier invullen.


Meindert schrijft ook voor onderwijsbloggers.


De TED talk van Ken Robinson heb ik voor het eerst gezien bij mijn Master SEN studie. Hier gaat het om!


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.