Meindert Tjerkstra

Een aantal jaar geleden is Onderwijsbureau Semko opgericht. Het is langzaam uitgegroeid tot een netwerk van mensen die allen als doel hebben om het onderwijs een beetje mooier te maken. Mijn carrière is gestart als leerkracht. Ik heb lesgegeven in verschillende groepen van 4 tot 8. Na mijn Master Sen studie ben ik intern begeleider geworden. Eerst nog de combinatie lesgeven en intern begeleider en later fulltime. Ik heb de zorgstructuur op verschillende scholen mogen opzetten. Daarna ben ik directeur geweest op verschillende scholen in het Zuid-Westen fan Fryslân.

Nu ben ik directeur van Onderwijsbureau Semko. Samen met Annelies Brouwer zijn we op kantoor. We beheren het netwerk van Semko en zorgen voor de verbindingen tussen het onderwijs en de docenten. Ik ontwikkel teamscholingen en cursussen.

Het geven van scholing en cursus

Ik verzorg de volgende cursussen en teamscholingen.

Ik interesseer mij erg in taal en de mogelijkheden van ICT in het onderwijs. Daarnaast kijk ik naar nieuwe onderwijsvormen. Wat maakt het onderwijs sterker en mooier.


Wilt u contact met Meindert Tjerkstra, dat kan door te mailen naar info@semko.nl. U kunt ook het contact formulier invullen.


Meindert schrijft ook voor onderwijsbloggers.


De TED talk van Ken Robinson heb ik voor het eerst gezien bij mijn Master SEN studie. Hier gaat het om!