Meindert Tjerkstra
Meindert Tjerkstra

Een aantal jaar geleden is Onderwijsbureau Semko opgericht. Het is uitgegroeid tot een netwerk van onderwijsprofessionals die samen het onderwijs mooier maken. 

Mijn carrière is gestart als leerkracht. Ik heb lesgegeven in verschillende groepen van 4 tot 8. Ik heb genoten van het lesgeven en alles wat daarbij komt kijken. Samen met de kinderen een jaar op reis om het beste uit elkaar te halen.

Na mijn Master Sen studie ben ik intern begeleider geworden. Eerst nog de combinatie lesgeven en intern begeleider en later fulltime. Ik heb een zorgstructuur op verschillende scholen mogen opzetten. Daarna ben ik directeur geweest op verschillende scholen in het Zuid-Westen fan Fryslân.

Nu ben ik directeur van Onderwijsbureau Semko. Samen met Annelies Brouwer zijn we op kantoor. We beheren het netwerk van Semko en zorgen voor de verbindingen tussen het onderwijs en de docenten. Ik ontwikkel teamscholingen en cursussen. Om gevoel te houden met het onderwijs werk ik als interim directeur.

Het geven van scholing en cursus

Mensen enthousiasmeren voor onderwijs en onderwerpen is prachtig om te doen. Met name de cursussen waarbij je elkaar vaker ziet zijn mijn favoriet. Zo hebben we een herintrederscursus waarbij je een band opbouwt met elkaar. Dat zelfde doen we bij opleiding tot taal coördinator. Het is ook leuk om samen cursus te geven. De cursus wordt dan inhoudelijker nog beter en er ontstaat vaak humor. Plezier en humor hoort bij mijn manier van cursus geven.

Ik interesseer mij erg in taal en de mogelijkheden van ICT in het onderwijs. Daarnaast kijk ik naar nieuwe onderwijsvormen. Wat maakt het onderwijs sterker en mooier.


Wilt u contact met Meindert Tjerkstra, dat kan door te mailen naar info@semko.nl. U kunt ook het contact formulier invullen.


Meindert schrijft ook voor onderwijsbloggers.


De TED talk van Ken Robinson heb ik voor het eerst gezien bij mijn Master SEN studie. Hier gaat het om!