Coaching startende leerkrachten

Coaching startende leerkrachten is een must in elke stichting. Je komt vers van de pabo en je zit vol met idealen en gaat met plezier aan de slag met een groep kinderen. En dan gebeurt het, er komt van alles op je af. Het voorbereiden van lessen, je zit in werkgroepen en dan is er ook nog spanning in het team waarbij jij als nieuweling niets van begrijpt. Ineens heb je het ontzettend druk, waar moet je beginnen en hoe doe je alles effectief?

Bij Semko hebben we een programma ontwikkeld voor startende leerkrachten. Dit programma hebben we de afgelopen jaren met vele leerkrachten doorlopen. Elke leerkracht kan zelf een coach uitzoeken. Dit gebeurt op basis van een klik.

Er zijn meerdere coachingsmomenten per jaar. De coach komt in de klas en krijgt een observatievraag met aansluitend een gesprek. Als vanzelf gaat het over lesgeven maar ook over alle zaken waar een startende leerkracht tegen aanloopt.

Elke leerkracht mag cursussen volgen uit ons actuele aanbod. Per jaar volgen meerdere uitnodigen en het is aan de leerkracht zelf om te bepalen of er mee wordt gedaan. Onze visie is dat we niet willen dat iemand verplicht meedoet. Iemand kan het nodig hebben en dat is vanuit de verte heel duidelijk te zien, maar zij of hij moet het wel zelf willen.

De dagelijks planning, groepsplannen, handelingsplannen, mail, gespreksverslagen en nog veel meer. Wanneer je niet oppast verandert je werk van leerkracht naar administrateur. Hoe doe je zaken nu effectief, zodat je meer tijd over houdt voor de dingen die er echt toe doen in de klas?

Wij helpen en denken mee

Al onze coaches hebben ervaring in het onderwijs. Samen gaan we sparren over onderwijs en alles wat er mee samenhangt. De gesprekken tussen de coach en de leerkracht zijn altijd vertrouwelijk.

Coaching startende leerkrachten kan elk moment worden aangevraagd. Dit traject is ook bedoeld voor herintredende leerkrachten.


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over coaching voor startende leerkrachten

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.