Een kijkje in de klas

werelddocent

Werelddocenten: passie voor lesgeven

werelddocent is de oplossing wanneer er een invaller nodig is. Wanneer het om 1 dag gaat mag een werelddocent lesgeven. In ons netwerk hebben we vele docenten die van een onderwerp veel weten en die uitstekend een dag kunnen verzorgen. Dit kan een ziektevervanging zijn of voor bijvoorbeeld werkdruk verlaging. Het kan gepland zijn maar het kan ook ad hoc aangevraagd worden.

Werelddocenten zijn docenten die de wereld in de school brengen. Ze hebben passie voor een onderwerp en ze zijn zeer gemotiveerd om te vertellen wat ze bezighoudt. Ze hebben een bezieling wat ze willen overbrengen aan leerlingen.  

Al onze docenten zijn gescreend. Er zijn gesprekken geweest en er is een VOG aangevraagd. Elke docent heeft een lesplan ingeleverd met doelen en heeft laten zien dat hij of zij lesgevende capaciteiten heeft. Elke docent wordt begeleid. Onderwijsbureau Semko biedt verschillende cursussen die de docent gratis mag volgen.

Onze werelddocenten zorgen voor een onvergetelijke dag. Elke docent heeft zijn of haar eigen thema en giet dit in een aantrekkelijk programma. Het is een combinatie van denken, verwondering, maken en verwerken.

U kunt een docent aanvragen voor een dag, een ochtend of een middag.

Mocht u gebruik willen maken van de werelddocenten dan kunt u bellen of mailen naar onderwijsbureau Semko. Vervolgens gaan we de stichting/ school kosteloos inschrijven. Vanaf dat moment kunt u op een hele laagdrempelige manier een aanvraag doen. Een aanvraag zal u nauwelijks moeite kosten.

Een werelddocent is even goedkoop als een reguliere basisschooldocent die werkt bij een stichting op een school. Of er nu een invaller komt uit de eigen pool of een werelddocent, financieel maakt het nauwelijks uit.


Wie zijn onze docenten en wat zijn de onderwerpen.

Beroepen en maatschappij

Kunst, beeldend en creatief

Muziek, dans en zang

Bewegen denken en plezier

Wereldoriëntatie (geschiedenis, biologie en aardrijkskunde)

Theater, toneel en expressie

Sociaal emotionele vorming


Ben jij gepassioneerd over een onderwerp? Ben jij kunstenaar, wetenschapper, bioloog of iets heel anders? Ben jij een optimist, vrolijk en leuk? Wij zijn op zoek naar docenten die voor 1 dag een groep kinderen kan raken met een onderwerp. klik hier voor de hele vacature tekst.


Klik hier om naar ons contactformulier te gaan. U kunt mailen/ appen of bellen: 0629234861