werelddocent

Werelddocenten: passie voor lesgeven

Hieronder ziet u onze werelddocenten waar we ontzettend trots op zijn. Ze worden op vele scholen ingezet om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Elke docent heeft zijn of haar eigen thema en giet dit in een aantrekkelijk programma. Het is een combinatie van denken, verwondering, maken en verwerken.

Het kan zijn dat een werelddocent wordt gevraagd vanwege vervanging. Zo kan een werelddocent op elk moment van de dag worden aangevraagd door een school. Er worden ook werelddocenten gevraagd om de werkdruk te verminderen. Ze zijn dan wekelijks op een school.

Alle werelddocenten zijn bewust geselecteerd. Er zijn gesprekken geweest en er is een VOG aangevraagd. Elke docent heeft een lesplan ingeleverd met doelen en heeft laten zien dat hij of zij lesgevende capaciteiten heeft. Elke docent wordt begeleid. Onderwijsbureau Semko biedt verschillende cursussen die de docent gratis mag volgen.

Werelddocenten zijn docenten die de wereld in de school brengen. Ze hebben passie voor een onderwerp en ze zijn zeer gemotiveerd om te vertellen wat ze bezighoudt. Ze hebben een bezieling wat ze willen overbrengen aan leerlingen. Werelddocenten kunnen een dag komen, een middag of een ochtend.   

Scholen die nog geen gebruik maken van werelddocenten kunnen meer informatie aanvragen door een mail te sturen naar info@semko.nl of door te bellen naar 0629234861

Een mooi gegeven is dat een werelddocent even goedkoop is als een reguliere basisschoolleerkracht die werkt bij een stichting of school. Of er nu een invaller komt uit de eigen pool of een werelddocent, financieel maakt het niets uit.

Werelddocenten worden ook ingezet in het kader van de NPO gelden.

Wil jij ook als werelddocent aan de slag. Check dan onze vacature.


Wie zijn onze docenten en wat zijn de onderwerpen.

Beroepen en maatschappij

Kunst, beeldend en creatief

Muziek, dans en zang

Bewegen denken en plezier

Wereldoriëntatie (geschiedenis, biologie en aardrijkskunde)

Theater, toneel en expressie


Ben jij gepassioneerd over een onderwerp? Ben jij kunstenaar, wetenschapper, bioloog of iets heel anders? Ben jij een optimist, vrolijk en leuk? Wij zijn op zoek naar docenten die voor 1 dag een groep kinderen kan raken met een onderwerp. klik hier voor de hele vacature tekst.


Klik hier om naar ons contactformulier te gaan. U kunt mailen/ appen of bellen: 0629234861