Meer weten over werelddocenten?

Werelddocenten: onderwijzen met passie

Onze werelddocenten worden op vele scholen ingezet om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Elke docent heeft zijn of haar eigen thema en giet dit in een aantrekkelijk programma. Het is een combinatie van denken, verwondering, maken en verwerken.

Een werelddocent kan worden aangevraagd als vervanger. Een werelddocent kan op elk moment van de dag worden aangevraagd door een school. Van ’s ochtends zeven tot ’s avonds tien.

Er worden ook werelddocenten gevraagd om de werkdruk te verminderen. De leerkracht doet andere werkzaamheden en de werelddocent geeft dan les.

Alle werelddocenten zijn bewust geselecteerd. Het zijn mensen die iets hebben te vertellen en passie hebben over een onderwerp. Er zijn gesprekken geweest en er is een VOG aangevraagd. Elke docent heeft een lesplan ingeleverd met doelen en heeft laten zien dat hij of zij lesgevende capaciteiten heeft. Elke docent wordt begeleid. Onderwijsbureau Semko biedt verschillende cursussen aan die de docent kan volgen.

Werelddocenten zijn docenten die de wereld in de school brengen. Ze hebben passie voor een onderwerp en ze zijn zeer gemotiveerd om te vertellen wat ze bezighoudt. Ze hebben een bezieling wat ze willen overbrengen aan leerlingen. Werelddocenten kunnen een dag komen, een middag of een ochtend.

Scholen die nog geen gebruik maken van werelddocenten kunnen meer informatie aanvragen door een mail te sturen naar info@semko.nl of door te bellen naar 0629234861.

Een mooi gegeven is dat een werelddocent even goedkoop is als een reguliere basisschoolleerkracht die werkt bij een stichting of school. Of er nu een invaller komt uit de eigen pool of een werelddocent, financieel maakt het niets uit. De investering is hetzelfde en de dag is minstens zo leerzaam, misschien wel leerzamer.

U kunt vrijblijvend een werelddocent aanvragen om te ‘proberen’. We zijn er zeker van dat u vaker een aanvraag gaat doen.

Werelddocenten worden ook ingezet in het kader van de NPO gelden.

Klik hier om al onze onderwerpen te bekijken

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.