Een kijkje in de klas

Een Semko Onderwijsavond organiseren we met heel veel plezier. Het zijn avonden voor ons netwerk en voor belangstellenden. We hebben lezingen en ontmoeten elkaar. Het onderwerp is onderwijs in de breedste zin van het woord. Allerlei onderwerpen komen aan de orde. Het zijn in elk geval onderwerpen die ons raken. Die ervoor zorgen dat we anders gaan denken en handelen. Gepassioneerd met elkaar praten over onderwijs.


Semko onderwijsavond met als onderwerp het praktijk onderwijs

Wat is nu precies praktijk onderwijs en hoe is het lesgeven daar. Collega’s  van de Brêge gaan vertellen over de gang van zaken. Wat doen ze overdag en waarmee hebben ze te maken. Wat maakt het werken op de Brêge nu zo leuk. Idealisme en plezier gaan daar hand in hand.

Hierbij nodigen we jullie van harte uit.

4 April
Inloop 19.15
Start 19.30 tot 21.00
Locatie: Joure, Madame Curieweg 2

De locatie laten we even afhangen van het aantal deelnemers. Het zal of Joure of Heerenveen zijn. Dit geven we een aantal dagen van te voren via de mail aan.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@semko.nl. Introducees zijn van harte welkom. Mocht je helemaal niet van plan zijn om ooit te werken in het praktijk onderwijs maar je bent wel nieuwsgierig ook dan ben je van harte welkom, graag zelfs. Helga wil graag bestaande beelden van het praktijk onderwijs versterken of veranderen. Laat je verrassen door haar verhaal.


Eerdere edities van de Semko Onderwijsavond


Een Semko onderwijsavond met Linda Walinga.

Voorbij oordelen kijken naar het kind in je klas (17 januari)

Hoe je dat doet en wat je dat oplevert

Tijdens deze Semko Onderwijsavond geeft Linda Walinga tips en inzichten die ze heeft opgedaan tijdens haar jarenlange ervaring voor de klas en de vele opleidingen die ze daarnaast heeft gevolgd. Het belooft een inspirerende lezing te worden waarbij jij de kans krijgt met hoofd, hart en handen te luisteren. Wil jij deze avond met ons mee beleven geef je dan op.
Linda is specialist creatieve communicatie en geeft trainingen over onder andere kindertekeningen. In haar praktijk biedt ze ondersteuning aan moeder en kind. Tot 2018 was ze daarnaast ook werkzaam in het basisonderwijs.

Deze avond gaan we ook lekker zelf aan de slag.

Ieder is van harte welkom om deze avond gratis te beleven.

Locatie: Heerenveen, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ (Trinitas)
Datum: 17 januari
Inloop: 19.30
Start workshop: 20.00
Gezellig napraten: 21.00

Opgeven kan door een mail te sturen naar info@semko.nl


Leren van elkaar

De volgende onderwerpen komen aan de orde: Snappet, Prowise, de richting van het onderwijs en algemene tips.

Deze avond is voor Semko netwerkleden.

Datum: 11 december
Start: 19.30
Einde van de avond: 21.15

Locatie: Trinitas te Heerenveen


Eigenheid

Op 15 november organiseren we een Semko Onderwijsavond. Thea Jurina Dijkstra zal een lezing geven over de ‘eigenheid’ die zo belangrijk is in het onderwijs. We moeten van alles en er is werkdruk. Hoe ga daar mee om en hoe blijf je dicht bij jezelf.

Ieder is van harte welkom om deze avond gratis te beleven.
Locatie: MIXL te Sneek
Datum: 15 november 2018
Inloop: 19.30
Start lezing: 20.00
Hapje en drankje: 21.00

Opgeven kan door een mail te sturen naar info@semko.nl


Wist u dat wij ook onderwijs materiaal hebben. Op een hele bescheiden schaal hebben een aantal PDF bestanden die u kan downloaden. In het lijstje staat ook ons Semko Magazine. Leuk om door te lezen.