Een kijkje in de klas

Werelddocenten: docenten met passie

Er is een invaller nodig en er is niemand te vinden. Er is een oplossing. Wanneer het om 1 dag gaat mag een onbevoegd iemand voor de klas. In ons netwerk hebben we vele docenten die van een onderwerp veel weten en die uitstekend een dag kunnen verzorgen. Dit kan een ziektevervanging zijn of voor bijvoorbeeld werkdruk verlaging. Het kan gepland zijn maar het kan ook ad hoc aangevraagd worden.

Werelddocenten zijn docenten die de wereld in de school brengen. Ze hebben passie voor een onderwerp en ze zijn zeer gemotiveerd om te vertellen wat ze bezighoudt. Ze hebben bezieling die ze willen uitdragen.  

Al onze docenten zijn gescreend. Er zijn gesprekken geweest en er is een VOG aangevraagd. Elke docent heeft een lesplan ingeleverd met doelen en heeft laten zien dat hij of zij lesgevende capaciteiten heeft. Elke docent wordt begeleid. Onderwijsbureau Semko biedt verschillende cursussen die de docent gratis mag volgen.

Onze werelddocenten zorgen voor een onvergetelijke dag. Elke docent heeft zijn of haar eigen thema en giet dit in een aantrekkelijk programma. Het is een combinatie van denken, verwondering, maken en verwerken.

U kunt een docent aanvragen voor een dag, een ochtend of een middag.

Mocht u gebruik willen maken van de werelddocenten dan kunt u bellen of mailen naar onderwijsbureau Semko. Vervolgens gaan we de stichting/ school kosteloos inschrijven. Vanaf dat moment kunt u op een hele laagdrempelige manier een aanvraag doen. Een aanvraag zal u nauwelijks moeite kosten. Een werelddocent kost nauwelijks meer dan een reguliere basisschooldocent. Het zal maximaal €50,- meer kosten.

Wie zijn onze werelddocenten?

Wie zijn onze werelddocenten?
Klik op de afbeelding om onze werelddocenten te ontmoeten.

Wil jij werelddocent worden? Dat kan. Lees dan onze vacature.