Wij zijn een school voor nieuwkomers

Wij zijn een school voor nieuwkomers
Een adoptietraject

Een school voor nieuwkomers opzetten met kwaliteit is een hele uitdaging. Ieder voor zich het wiel uitvinden is niet nodig. Deze teamtraining is de begeleiding die we ook wel een adoptietraject noemen.

Tijdens dit traject maken we een compleet maatwerkpakket, waarbij we jouw school koppelen aan een bestaande nieuwkomerslocatie. Vanuit een intakegesprek volgt een informatieve teambijeenkomst. Vervolgens wordt er in de school gekeken en kunnen leerkrachten gecoacht worden. Kortom, je wordt meegenomen om de locatie en jouw team ‘Nieuwkomersproof’ te maken met een goed en passend aanbod.

Voor wie:

Dit adoptietraject is voor nieuwkomersscholen die voor kwaliteit gaan.

Wat bieden wij:

Er komen twee begeleiders die zelf directeur zijn van een school voor nieuwkomers. Zij weten van de hoed en de rand. Ze kunnen sparren en het team inspireren. Dit doen zij op een fijne en communicatieve wijze met een vleugje humor. Het zijn praktische adviezen waar een school, team en leerkrachten echt wat mee kunnen.

Docenten:

Ella van Essen en Sandra van der Tempel
Ella en Sandra zijn specialist Nieuwkomers, zij vormen samen de duo-directie van een school op een asielzoekerscentrum, een locatie voor Nieuwkomers en een reguliere school waar ook Nieuwkomers in de groepen zitten. Naast directeur en interim-directeur verzorgen zij trainingen o.a. gericht op onderwijs aan Nieuwkomers, zij nemen audits af, kunnen assessments verzorgen, geven een training over de eerste indruk van je school als profilering, trainingen over van zwak tot excellent onderwijs en zijn actief binnen Lowan.

Sandra van der Tempel en Ella van Essen en school voor nieuwkomers
Sandra van der Tempel en Ella van Essen

Wij hebben ook

Zijn er op de reguliere school ineens een groep nieuwkomers. Wat ga je aanbieden? Welk lesmateriaal is geschikt? Welke leerlijnen volg je? Waar moet je rekening mee houden? Als leerkracht kan het een hele uitdaging zijn om nieuwkomers te bieden wat ze nodig hebben. Voor meer informatie KLIK HIER.

Ik heb belangstelling voor een adoptietraject. Iemand die echt meekijkt, meedenkt en helpt.


Incompany

Deze schoolbegeleiding wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.