Kanban workshop

Kanban is een Japans woord en het betekent visueel bord. Deze vertaling is perfect om uit te leggen wat Kanban nu precies is. Het is een bord wat je gebruikt om alle werkzaamheden te managen. Het is heel visueel en je gaat er efficiënter door werken.

Het werken met Kanban is geen hogere wiskunde. Het is heel simpel te gebruiken. Het is zelfs zo simpel dat je zou kunnen afvragen of een workshop nodig is. Het voordeel is dat je vragen kan stellen aan mensen die in dezelfde beroepsgroep werken.

Kanban hoort bij de woorden Agile en Lean. Zeggen de woorden je weinig of niets. Geen nood, Kanban is na deze workshops iets wat je in een handomdraai kan toepassen.

Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor directeuren en intern begeleiders.

Wat heb je eraan?
Kanban zorgt ervoor dat jij als professioneel efficiënter gaat werken. De taken worden inzichtelijker. Een heel belangrijk aspect is dat er niets wordt vergeten. De waan van de dag kan veel van de werkzaamheden over nemen en er komt meer focus.

Docenten en wat bieden wij aan?

Deze workshops van ongeveer een uur wordt gegeven door Annelies Brouwer of Meindert Tjerkstra (of ze komen samen). Zij werken zelf in het onderwijs als interim intern begeleider en als interim directeur. Beide werken met Kanban.

De groep waar we deze workshop aan kunnen geven is minimaal twee deelnemers groot. We komen ook bij IB-overleggen of directie overleggen.

Ik heb belangstelling voor de workshop Kanban. Efficiënt werken spreekt mij zeer aan.

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.