De teugels in handen

De teugels in handen, een teamscholing

Wat zou je ervan vinden om letterlijk te ervaren hoe het is om de teugels (weer) in handen te hebben? En om je team/je klas als leider door onderwijsland te begeleiden?

Met een dubbelspan paarden de bossen in is de meest treffende metafoor die we kunnen bedenken. Onder begeleiding van een professioneel menner met een aantal collega’s op de kar door de bossen van Steenwijk rijden, in stap, draf en mogelijk zelfs in galop!

Dat vraagt leiderschap, vertrouwen, communicatie, samenwerking, verantwoordelijkheid, daadkracht, lef, hulp vragen (kwetsbaarheid tonen) en plezier maken. Zowel voor degene die de leidsels in handen heeft als voor degene die achter op de kar zit.

Een ervaring om nooit te vergeten, waar zowel de teamdynamiek als persoonlijk leiderschap aan bod komen!

Onze aanpak
We starten de activiteit met een uitleg bij ons in de foyer. De dubbelspannen staan dan al trappelend van enthousiasme op jullie te wachten, dus we houden het kort.

Daarna gaan jullie ruim een uur de bossen in onder begeleiding van een professionele menner en met een menwagen met daarvoor 2 schitterende paarden.

Na terugkomst op stal mogen jullie, als jullie dat willen, meehelpen met het uitspannen van de paarden en het verzorgen (afspoelen) van de paarden.

Daarna gaan we terug naar onze gezellige foyer en wisselen we ervaringen en inzichten uit onder het genot van een hapje en een drankje.

Deze activiteit vraagt gemiddeld om een tijdsinvestering van 2,5 a 3 uren en vindt plaats vanuit onze locatie in Steenwijk. Deze activiteit is geschikt voor groepen vanaf 3 personen.

De opbrengst
Een ervaring om nooit te vergeten, waar zowel de teamdynamiek als persoonlijk leiderschap aan bod komen!

De coaches
Naast de paarden en de professionele menners tref je als begeleider Petra van der Zee aan.

Petra is opgeleid als bedrijfskundige, hrm’er en systemisch paardencoach heeft met haar open en directe benadering snel de kern van ontwikkeling te pakken. Ze weet op het juiste moment vertraging of versnelling in te zetten, zodat ontwikkeling van de ander natuurlijk verloopt.

Voor het mennen werken we met professionele menners, welke gepokt en gemazeld zijn in het mennen met een dubbelspan (2 paarden).

Ik heb belangstelling voor de teamscholing de teugels in handen

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.