Reviews

Herintrederscursus
De cursusavonden, reflectie en stage waren voor mij de perfecte combinatie om te ontdekken of ik toch weer voor het onderwijs kan en wil kiezen. Ik heb inmiddels mijn keus gemaakt. Twijfel jij ook of mis je voor je gevoel voldoende basis om terug te keren of te starten in het onderwijs dan is de herintrederscursus van Semko echt een aanrader!

Geschreven door Marrit

Teamscholing kindgesprekken

Naar aanleiding van uw vraag of alles naar wens was m.b.t. de workshop kindgesprekken door Rudy van der Noord, willen we u laten weten dat dit zeker het geval is. De inhoud en de vorm zijn door het team als positief ervaren en sloten goed aan op de behoeften vanuit het team. Naast nieuwe inzichten en eyeopeners voor zowel ervaren en minder ervaren collega’s, en praktische handvatten aan de hand van praktijkvoorbeelden is ook het enthousiasme weer gegroeid.

BS de Triangel in Den Haag

Herintrederscursus

Ik zou een ieder, die nog twijfelt deze cursus zeker aanraden. Naast erg leerzaam, was het ook erg gezellig.

Janet Veenstra – Haalstra

Interim intern begeleider Annelies

Annelies, ik heb je op De Wiksel mogen leren kennen als een betrokken IB er.
Ik heb veel bewondering voor de, rustige, deskundige en professionele manier waarop jij aan de slag bent gegaan om de zorgstructuur op De Wiksel van de grond te krijgen.

Het was geen gemakkelijke klus. Jij hebt goed prioriteiten weten te stellen.

Je bent toegankelijk voor ouders en collega’s en gaat samen met hen op zoek naar oplossingen. Ook met de stakeholders (Carins, GGD, pedagoog) heb jij goede contacten gelegd.
Je hebt de afgelopen 4 maanden ECHT het verschil gemaakt op De Wiksel.
Ik ga je missen.

Margriet Reatsch

Cursus mindmappen

Toen ik de informatie kreeg om deze cursus te kunnen volgen, werd ik meteen enthousiast. Heel nieuwsgierig was ik naar de manier hoe je een mindmap kunt inzetten bij kleuters. De cursus werd op een leuke en duidelijke manier gegeven. Je kreeg theorie, maar je werd zelf ook aan het werk gezet. Wat ik als erg prettig heb ervaren. Een aanrader!

D. Geertsma

Teamscholing Technisch lezen

Het team van obs de Lytse Terp wil de resultaten van begrijpend en technisch lezen verbeteren. We hebben gekeken wat we echt belangrijk vinden en hebben de keuze gemaakt voor: plezier in lezen. We willen de resultaten namelijk niet alleen op korte termijn verbeteren maar vooral succes op langere termijn. Om ons doel te bereiken hebben we met het team bij Semko de cursus technisch lezen gevolgd.

We zijn 3 avonden met Meindert Tjerkstra en Annelies Brouwer van Onderwijsbureau Semko op school geweest. We kijken terug op leerzame en zeker ook plezierige avonden. Tijdens de bijeenkomsten hebben we veel verschillende werkvormen van technisch lezen besproken en soms ook uitgevoerd.

Met een map vol ideeën kunnen we weer aan de slag met ons doel: plezier in lezen. Door o.a. het toepassen van verschillende werkvormen hebben we een gevarieerd en beredeneerd aanbod in onze planning technisch lezen. Het is goed om te horen van de leerkrachten dat zij weer vol zitten met ideeën en de bijeenkomsten als waardevol hebben ervaren.

Corina Hilbers Directeur De Lytse Terp

Cursus Systemisch werken

De cursus systemisch werken is een echte aanrader voor leerkrachten, onderwijs begeleiders/ondersteuners en ook alle andere die werken met kinderen. Je leert op een hele praktische manier op een “andere” manier communiceren met kinderen. Na de tweedaagse cursus wil ik graag met alles wat ik heb geleerd aan de slag! Wil graag de andere cursussen die Rudy geeft ook gaan volgen omdat het allemaal zo praktisch is dat is vaak niet zo de theorie heeft dan vaak de overhand en nu absoluut niet.

Esther van Balen
Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.