Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap

Coaching voor leidinggevenden

Als leidinggevende sta je dagelijks voor een mooie en pittige uitdaging. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van het heden (de dagelijkse operatie van bedrijfsvoering, personeel en externe ontwikkelingen), het ontwikkelen van de toekomst (het beleid) en mogelijk ervaar je (onbewust) de impact van het verleden (de oprichting van je school/organisatie, belangrijke gebeurtenissen (fusies, heftige ervaringen, op- en afschaling).

Allemaal zaken die vragen dat jij als leidinggevende goed in je vel zit.

En soms lukt dat even niet of niet optimaal. Heel begrijpelijk vinden wij. En ook helemaal niet erg wanneer je dat voor jezelf ook kunt erkennen. Dat is al de belangrijkste eerste stap!

Als tweede stap kun je overwegen samen met de paarden naar de ontwikkeling van je persoonlijk leiderschap te kijken.

Paarden zijn natuurlijke leiders, altijd op zoek naar verbinding. En deze verbinding spiegelt de verbinding met jouw eigen “innerlijke kudde”. En dat is waar vanuit we werken aan jouw persoonlijk leiderschap. In de kudde geldt voor leiderschap dat diegene de leider is die de moeite waard is om gevolgd te worden. En dat begint bij het erkennen van jouw eigen “innerlijke kudde”. Jouw persoonlijk leiderschap is uniek, net als jouw eigen overtuigingen en patronen. En op enig moment kunnen jouw overtuigingen en patronen de overhand nemen waardoor je het leiderschap als het ware uit handen geeft. Je ervaart dan een onbehagen gevoel van niet (meer) in regie zijn. In een leiderschapstraject maken we disfunctioneel geworden patronen/overtuigingen zichtbaar door activiteiten te doen met de paarden en de reflectie van de paarden te gebruiken om te experimenteren met nieuw gedrag. Soms betekent dat het loslaten van iets, maar het kan ook zijn dat het bewust worden van nieuw potentieel nodig is in deze nieuwe fase. Door het traject met de paarden kom je terug bij jouw unieke formule om impact te maken, om verbindend impact te maken.

Onze aanpak
We starten met een intakegesprek om jouw visie en ervaringen met leiderschap in kaart te brengen. Daarna gaan we naar de paarden om te ervaren wat er op het gebied van leiderschap in het contact met het paard zichtbaar wordt. 

Vervolgens plannen we een aantal afspraken om te werken aan de ontwikkeling van je persoonlijk leiderschap. Het traject is maatwerk en de duur ervan is afhankelijk van je vraag. Gemiddeld kent een traject 6 afspraken.

De opbrengst
Door het traject met de paarden kom je terug bij jouw unieke formule om impact te maken als leider, om verbindend impact te maken. Je weet gebruik te maken van je eigen hulpbronnen, zodat je in je werk weer bewust en krachtig verder kunt. En niet te vergeten, je hebt ervaren wat 600 kilo onvoorwaardelijke liefde met je doet…. 😊

De coaches
Je kunt bij ons terecht op onze locaties in Steenwijk (overdekte binnenlocatie) en in Sneek (buitenlocatie).

In feite zijn de paarden de echte coaches. Op beide locaties hebben wij de beschikking over meerdere paarden. We werken veelvuldig met Friese paarden.

Naast de paarden tref je Petra van der Zee aan. Petra is opgeleid als bedrijfskundige, hrm’er en systemisch paardencoach heeft met haar open en directe benadering snel de kern van ontwikkeling te pakken. Gepokt en gemazeld als (interim)-manager in het bedrijfsleven, als organisatie-adviseur en coach, weet ze op het juiste moment vertraging of versnelling in te zetten, zodat ontwikkeling van de ander natuurlijk verloopt.

Ik wil graag de coaching voor leidinggevende aanvragen: persoonlijk leiderschap

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.