Leren van je onbewuste

Coaching voor leerkrachten, IB’ers, directeuren, bestuurders

Zit je in een fase in je werk waarin je meer vragen hebt dan antwoorden?
En speelt dit je parten in je functioneren, je verdere ontwikkeling of in je herstel na uitval?

Dan heten we je van harte welkom bij de paarden. Paarden zijn kudde dieren en houden ons een spiegel voor over onze eigen “innerlijke” kudde. Ze doen dit van nature, het is een oerinstinct om te overleven. Bijvoorbeeld wanneer je werk meer van je vraagt dan je ervoor terugkrijgt, wanneer je steeds harder bent gaan werken en dat toch niet helpt, wanneer je het gevoel hebt dat anderen je niet horen, dat anderen je grenzen overgaan, je bij het opstaan al (te) moe bent. Al deze situaties zijn signalen van een disbalans. En deze disbalans vraagt om herstel.

Dit herstel begint bij het vinden van waar de disbalans vandaan komt. En juist op dat deel zijn paarden meesters. Oordeelloos, feilloos en liefdevol confronterend geven ze terug waar de disbalans zijn oorsprong kent. En van daaruit gaan we werken aan het terugbrengen van de balans. Dit doen we ook met de paarden. Bij paarden kun je namelijk oefenen met nieuw gedrag. Een paard reageert op jouw gedrag dat je in het hier en nu vertoont, zonder er een oordeel over te hebben. Een paard geeft terug waar en hoe jouw energie weer stroomt, wanneer jij weer de balans hebt gevonden.

Onze aanpak
We starten met een intakegesprek om helder te krijgen waar je aan wilt werken.

Daarna gaan we naar de paarden om te ervaren wat er in het contact met het paard zichtbaar wordt ten aanzien van de coachvraag.

Vervolgens plannen we een aantal afspraken (gemiddeld drie) om te werken aan je vraagstuk. Daarbij is jouw tempo leidend, wij geloven namelijk dat je alleen kunt groeien, ontwikkelen, herstellen wanneer jouw systeem leidend is.  

De opbrengst
Na je traject heb je zoveel stappen gezet/inzichten opgedaan dat je je bewust bent van de triggers op je eigen gedrag/functioneren. Je weet gebruik te maken van je eigen hulpbronnen, zodat je in je werk weer bewust en krachtig verder kunt. En niet te vergeten, je hebt ervaren wat 600 kilo onvoorwaardelijke liefde met je doet…. 😊

De coaches
Je kunt bij ons terecht op onze locaties in Steenwijk (overdekte binnenlocatie) en in Sneek (buitenlocatie).

In feite zijn de paarden de echte coaches. Op beide locaties hebben wij de beschikking over meerdere paarden. We werken veelvuldig met Friese paarden.

Naast de paarden zul je tijdens je coachingstraject begeleid worden door Petra van der Zee. Petra is opgeleid als bedrijfskundige, hrm’er en systemisch paardencoach heeft met haar open en directe benadering snel de kern van ontwikkeling te pakken. Ze weet op het juiste moment vertraging of versnelling in te zetten, zodat ontwikkeling van de ander natuurlijk verloopt.

Ik wil graag de coaching: leren van je onbewuste aanvragen

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.