Leren van je onbewuste

Coaching voor leerkrachten, IB’ers, directeuren, bestuurders

Leren van je onbewuste: zit je in een fase in je werk waarin je meer vragen hebt dan antwoorden?
En speelt dit je parten in je functioneren, je verdere ontwikkeling of in je herstel na uitval?

Dan heten we je van harte welkom bij de paarden. Paarden zijn kudde dieren en altijd op zoek naar contact/verbinding. Vanuit deze verbinding namelijk maken ze de grootste kans op “overleven”. Het is voor een paard dan ook in het grootste belang om zuiver terug te geven wanneer er ruis in de verbinding is. En dit oergegeven staat aan de basis van paardencoaching. Paarden spiegelen namelijk onze eigen “innerlijke kudde”. Ze zijn meesters in het zichtbaar maken van het onzichtbare, het bewust maken van het onbewuste. En dat in een veilige en oordeelloze setting. Met paardencoaching kom je

snel tot de kern van waar jouw eigen innerlijke kudde de verbinding is kwijt geraakt. Het helpt je om stappen te zetten in het (opnieuw) regie krijgen in je werk.

Daarnaast doet paardencoaching een appel op ons gehele systeem (ons denken, ons voelen en ons doen). Het is een integrale benadering waardoor leerervaringen beter beklijven en makkelijker meegenomen kunnen worden naar de dagelijkse praktijk.

Je kunt bij ons terecht met veel uiteenlopende thema’s. We noemen hieronder een aantal:

  • Leiderschap (aan jezelf, je klas, je team, je organisatie)
  • Samenwerking met collega’s, de klas, je leidinggevende
  • Communicatie met collega’s, ouders, kinderen in de klas, je leidinggevende
  • Positie in je team, in je organisatie
  • Grenzen aangeven


Onze aanpak
We starten met een kort intakegesprek om helder te krijgen waar je aan wilt werken.

Daarna gaan we naar de paarden om te ervaren wat er in het contact met het paard zichtbaar wordt ten aanzien van de coachvraag.

Vervolgens plannen we een aantal afspraken (gemiddeld drie) om te werken aan je vraagstuk. Daarbij is jouw tempo leidend, wij geloven namelijk dat je alleen kunt groeien, ontwikkelen, herstellen wanneer je zelf (weer) de regie hebt.

De opbrengst van leren van je onbewuste
Met gemiddeld vier afspraken heb je zoveel stappen gezet/inzichten opgedaan dat je je bewust bent van de triggers op je eigen gedrag/functioneren. Je weet gebruik te maken van je eigen hulpbronnen, zodat je in je werk weer bewust en krachtig verder kunt. En niet te vergeten, je hebt ervaren wat 600 kilo onvoorwaardelijke liefde met je doet…. 😊

De coaches
Je kunt bij ons terecht op onze locaties in Steenwijk (overdekte binnenlocatie) en in Sneek (buitenlocatie).

In feite zijn de paarden de echte coaches. Op beide locaties hebben wij de beschikking over meerdere paarden. We werken veelvuldig met Friese paarden.

Naast de paarden bestaat het team van ZeeMore uit:
Frederika van der Meer: opgeleid als systemisch coach, teamcoach en NOBTRA trainer heeft een groot hart en een scherp waarnemingsvermogen. Ze is doortastend en met haar rustige benadering nodigt ze uit tot oprechte groei van mensen.

Petra van der Zee: opgeleid als bedrijfskundige, hrm’er en systemisch paardencoach heeft met haar open en directe benadering snel de kern van ontwikkeling te pakken. Ze weet op het juiste moment vertraging of versnelling in te zetten, zodat ontwikkeling van de ander natuurlijk verloopt.

Leren van je onbewuste

Ik wil graag de coaching: leren van je onbewuste aanvragen

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.