In de kring op een groene stoel

Workshops voor leerkrachten

Deze workshops zijn een mooie introductie om je te verdiepen in het onderwerp. De theorie wordt afgewisseld met veel praktijk. Het geleerde kan je direct toepassen in de de groep. De duur van de workshop is ongeveer 1 tot anderhalf uur.


Workshop: van werkdruk naar werkplezier

Er zijn collega’s die fluitend naar hun werk gaan en die tot het einde van hun loopbaan met plezier werken. Wat doen deze mensen? De vraag die centraal staat in deze workshop: hoe blijf je effectief, enthousiast en gepassioneerd werken in het onderwijs. Kortom hoe blijf je werkplezier behouden.

Tips en bewustwordingsvragen om efficiënter te werken in het onderwijs. Werkdruk is niet direct op te lossen maar tips kunnen wel helpen.

Docent van deze workshop is Meindert Tjerkstra. Klik hier om verder te lezen.


Workshop: mindfulness

In de huidige 24 uurs maatschappij waarbij we alles binnen ons bereik hebben en er eigenlijk ook van ons wordt verwacht dat we daar optimaal gebruik van maken, staan we altijd aan.

Als tegenhanger van de nieuwe drukke maatschappij zie je dat mensen behoefte hebben aan rust, overzicht en vat willen hebben op hun leven i.p.v. geleefd te worden. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen/jongeren. Mindfulness is een training waarbij je door concrete oefeningen je bewustzijn traint. (mindfulness= awareness = bewustzijn

Deze workshop laat je in contact komen met mindfulness op een laagdrempelige manier.

Docent van deze workshop is Ingrid Wijbenga. Klik hier om verder te lezen.


U wilt een workshop op school. Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op. 

Contactformulier

Wij kunnen meerdere workshops op een dag aanbieden. Het kan een soort atelier worden.