Tekenen op een stuk papier

Workshops voor leerkrachten

Deze workshops zijn een mooie introductie om je te verdiepen in het onderwerp. De theorie wordt afgewisseld met veel praktijk. Het geleerde kan je direct toepassen in de de groep. De duur van de workshop is ongeveer 1 tot anderhalf uur.  


Workshop: systemisch werken

Kijk eens met andere ogen naar een kind. Wij allen komen uit een systeem en dat systeem maakt wie je bent. Leerkrachten komen uit een systeem, kinderen ook. Ook de groep is een systeem. Je kan actief draaien aan het systeem wanneer je het systeem begrijpt. De sfeer zal merkbaar veranderen wanneer je invloed uitoefent.

Docent van deze workshop is Rudy van der Noord. Klik hier om verder te lezen.


Workshop: NLP in de basisschool

Bij alles wat we doen zijn we bezig met communicatie: de woorden die we gebruiken, onze gezichtsuitdrukkingen, de manier waarop we staan, de plek waar we staan, ons stemgebruik, onze ademhaling. Bij alles wat we meemaken is communicatie aanwezig. Niet-communiceren kan niet. Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een communicatiemethodiek, helder en effectief. NLP gaat over gemakkelijker en effectiever communiceren met jezelf en de ander. Over het stellen en realiseren van doelen. Over het denken in mogelijkheden.

Docent van deze workshop is Rudy van der Noord. Klik hier om verder te lezen.


Workshop: kindgesprekken

In ons werk in het onderwijs zijn we gewend om tegen de leerlingen te praten. En als we zien dat de leerresultaten tegenvallen of als we gedrag waarnemen waar we niet tevreden over zijn dan zijn we gewend om dit met de collega’s, de IB-er of de ouders te bespreken. We spreken dan over de leerling. We maken prachtige plannen, stellen doelen vast die binnen een bepaalde tijd behaald moeten worden en gaan druk aan de slag.

Maar hoe zou het zijn als we eens met het kind gaan praten? Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met kindgesprekken.

Docent van deze workshop is Rudy van der Noord. Klik hier om verder te lezen.


Workshop: faalangst 

Een op de tien kinderen heeft last van faalangst. Hoe herken je dit en wat doe je met de onmacht van het kind? Hoe kunnen we het zelf-zijn van het kind vergroten waardoor er ruimte ontstaat voor groei en nieuwe ontwikkeling wat de faalangst zal verminderen? Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het herkennen van faalangst en wat je kan doen om de faalangst te verminderen en te voorkomen.

Docent van deze workshop is Rudy van der Noord. Klik hier om verder te lezen.


Workshop: hoe om te gaan met scheiding 

In praktisch elke klas zijn er kinderen met gescheiden ouders. Het aantal echtscheidingen groeit nog steeds. Elke leerkracht heeft te maken met dit onderwerp. Tijdens deze workshop krijg je tips en leer je signalen op te merken. Na afloop hebt u zicht op de problematiek van de echtscheiding.

Docent van deze workshop is Mettalina Baarda. Klik hier om verder te lezen.


Workshop: Kindertekeningen, wat betekenen ze?

Wat zit er achter een tekening? In overleg met Linda wordt een kindertekening door alle kinderen gemaakt. Na de les worden de tekeningen op tafel gelegd en ga je de tekeningen samen met Linda bespreken. Wat zie je en wat kan je ermee. 

Docent van deze workshop is Linda Walinga. Klik hier om verder te lezen over deze workshop/ coaching.


U wilt een workshop op school. Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op. 

Contact formulier

Dit zijn workshops van ongeveer een uur. We bieden ook teamscholingen en cursussen aan.