Schrijven in het schrijfschrift

Workshops voor leerkrachten

Deze workshops zijn een mooie introductie om je te verdiepen in het onderwerp. De theorie wordt afgewisseld met veel praktijk. Het geleerde kan je direct toepassen in de de groep. De duur van de workshop is ongeveer 1 tot anderhalf uur.


Workshop: mindmappen

In deze workshop Mindmappen van 60-90 minuten word je meegenomen in de wereld van Tony Buzan, de grondlegger van de mindmap. Nadat de techniek van het mindmappen is uitgelegd aan de hand van veel praktische voorbeelden ga je ook zelf aan de slag met jouw eerste mindmap.

Docent van deze workshop is Annelies Brouwer. Klik hier om verder te lezen.


Workshop: meervoudige intelligentie, praktisch gebruiken

Psycholoog Howard Gardner is de grondlegger van de meervoudige intelligentie theorie. Elk kind heeft talenten die hij optimaal zou moeten benutten. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met de verschillende intelligenties.

Docent van deze workshop is Meindert Tjerkstra. Klik hier om verder te lezen.


Workshop: datamuur

Bij deze workshop krijg je voldoende achtergrondinformatie om zelf de eerste start te maken om een Datamuur in jouw klas te ontwikkelen. Wij laten veel voorbeelden uit de praktijk zien. Een inspirerende  en prikkelende workshop van 60 – 90 minuten zodat jij gelijk aan de slag kunt gaan.

Docent van deze workshop is Annelies Brouwer. Klik hier om verder te lezen.


Workshop: creatief denken in het onderwijs

Creatief denken krijgt een steeds grotere rol in het ‘leren van de toekomst’, het is een van de 21st Century Skills. En terecht, want het leven zit vol uitdagingen. Of het nou gaat om werk, school of andere activiteiten, het gaat niet altijd zoals verwacht. Wie creatief kan denken, kan kansen zien en flexibel zijn. Hij laat zich niet zomaar uit de weg slaan als dingen anders gaan dan de planning was. Ontdekken, ontwikkelen, fouten durven maken, hoort er allemaal bij. Bij de workshop creatief denken van 60 – 90 minuten gaan we allerlei oefeningen doen om de creatieve mindset te trainen.

Docent van deze workshop is Linda Sinnige. Klik hier om verder te lezen.


U wilt een workshop op school. Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op. 

Contact formulier

Dit zijn workshops over klassenmanagement. Er zijn nog meer workshops voor leerkrachten

Wist u dat wij ook actief zijn op Facebook