Kwasten die in een pot zitten. Klaar voor gebruik

Workshops voor leerkrachten


Deze workshops zijn een mooie introductie om je te verdiepen in het onderwerp. De theorie wordt afgewisseld met veel praktijk. Het geleerde kan je direct toepassen in de de groep. De duur van de workshop is ongeveer 1 tot anderhalf uur.


Workshop: drama in de klas

Drama is een vak apart maar kan ook uitstekend ingezet worden bij allerlei andere vakken. Wanneer je de rekenles start met een drama activiteit heb je gegarandeerd betrokken leerlingen. Drama maakt je lessen interessanter en dynamischer! Tijdens deze workshop staat de opbouw van een dramales centraal en u gaat zelf aan de slag met drama.

Docent van deze workshop is Janny van Reenen. Klik hier om verder te lezen.


Workshop: Orff instrumenten bij de kleuters

Elke school heeft ze en toch worden ze nauwelijks gebruikt. Wat zijn Orff instrumenten en wat kan je er mee doen.

Docent van deze workshop is Berthea de Boer. Klik hier om verder te lezen.


Workshop: boomwhackers, op een makkelijke manier samen muziek maken

Een boomwhacker is een percussie instrument. Het zijn holle plastic buizen met elk zijn eigen toon. Je kan er op een hele laagdrempelige manier muziek mee maken. Het bespelen van de boomwhackers stimuleert de motoriek en het is gegarandeerd plezierig.

Het is makkelijk om met boomwhackers muziek te maken. Toch is het goed om gericht te oefenen. Wat geleerd wordt in deze workshop kan je direct de volgende dag gebruiken.

Docent van deze workshop is Berthea de Boer. Klik hier om verder te lezen.


Workshop: Creatief denken in het onderwijs

Creatief denken krijgt een steeds grotere rol in het ‘leren van de toekomst’, het is een van de 21st Century Skills. En terecht, want het leven zit vol uitdagingen. Of het nou gaat om werk, school of andere activiteiten, het gaat niet altijd zoals verwacht. Wie creatief kan denken, kan kansen zien en flexibel zijn. Hij laat zich niet zomaar uit de weg slaan als dingen anders gaan dan de planning was. Ontdekken, ontwikkelen, fouten durven maken, hoort er allemaal bij. Bij de workshop creatief denken van 60 – 90 minuten gaan we allerlei oefeningen doen om de creatieve mindset te trainen.

Docent van deze workshop is Linda Sinnige. Klik hier om verder te lezen.


U wilt een workshop op school. Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op. 

Contact formulier

Onderwijsbureau Semko is aangesloten bij het convenant meer muziek in de klas.


Muziek, drama, tekenen zijn de vakken waar kinderen van groeien. Samen spelen en samen plezier! Passie voor onderwijs