Dagritme kaart

Workshops voor leerkrachten

Deze workshops ICT zijn een mooie introductie om je te verdiepen in het onderwerp. De theorie wordt afgewisseld met veel praktijk. Het geleerde kan je direct toepassen in de de groep. De duur van de workshop is ongeveer 1 tot anderhalf uur.


Workshop ICT: prezi in de klas

Prezi is een website waarmee je prachtige presentaties kunt maken op een simpele manier. Prezi is voor het onderwijs een geweldig middel omdat er in een aantal jaren tijd honderdduizenden presentaties zijn te vinden over ontelbaar veel onderwerpen. Deze presentaties zijn direct te gebruiken in de les. Vele presentaties mag je ook gebruiken voor je eigen lessen. Deze presentaties kan je naar eigen inzicht veranderen. 

Docent van deze workshop is Meindert Tjerkstra. Klik hier om verder te lezen.


Workshop ICT: Khan Academy

De Khan Academy wordt door duizenden scholen gebruikt over de hele wereld. Het is een fantastisch programma en een verrijking voor het rekenonderwijs. Een meerwaarde voor met name de kinderen die goed zijn in rekenen en meer kunnen en willen.

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de Khan Academy. We makeneen account aan en je gaat de eerste stappen zetten in de wereld van de Khan Academy. Je leert hoe je het programma kan gebruiken en je krijgt zicht op de coachingsmogelijkheden.

Docent van deze workshop is Meindert Tjerkstra. Klik hier om verder te lezen.


Workshop/ ouderavond: Sociale media

Sociale media is overal. Je kan er veel plezier van hebben maar het heeft ook keerzijde. Hoe ga je als ouders om met de sociale media. Linda Walinga zal een opvoedkundige kijk geven over het onderwerp. Als vanzelf heeft ze technisch tips al is dat volgens haar niet het belangrijkste wat sociale media kan vertellen.

Sociale media is niet iets nieuws. Het gaat over omgaan met elkaar. Wat laat je toe en wat is normaal. Sociale media is enger omdat het sneller en ongrijpbaarder is. Door middel van praktische tips en oefeningen zal Linda haar kijk geven op het fenomeen sociale media. Tips, oefeningen en inzichten die bruikbaar zijn voor leerkracht en ouders. Het belooft een gezellige, leerzame en actieve avond te worden.

Deze ouderavond wordt gegeven door Linda Walinga.


U wilt een workshop/ ouderavond ICT op school. Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op.

Contact formulier

Dit zijn workshops over ICT we hebben meer workshops voor leerkrachten. 

Wist u dat wij ook onderwijsmateriaal aanbieden.