Workshop voor leerkrachten: van werkdruk naar werkplezier

Dit is een workshop die wordt gegeven bij jou op school met een eigen samengestelde groep. Dit kan tijdens een vergadering of bijvoorbeeld tijdens een studiedag.

Het mooiste vak van de wereld is werken in het basisonderwijs. De interactie met kinderen, met ouders en collega’s is geweldig. Het sinterklaasfeest, het schrijven van rapporten en de  tien gesprekken, alles heeft zijn charme. En toch wordt het werken in het onderwijs ervaren als zwaar. Werkdruk wordt als heel normaal ervaren. Er is geen beroepsgroep waar de uitval zo hoog is en elk schooljaar stoppen mensen met werken in het onderwijs. Vaak stoppen deze mensen gedesillusioneerd.

Er zijn collega’s die fluitend naar hun werk gaan en die tot het einde van hun loopbaan met plezier werken. Wat doen deze mensen? De vraag die centraal staat in deze workshop: hoe blijf je effectief, enthousiast en gepassioneerd werken in het onderwijs. Kortom hoe blijf je werkplezier behouden.

Voor mensen uit het onderwijs:

  • die efficiënt en met veel werkplezier willen werken.
  • die gepassioneerd willen blijven.
  • die doelmatig willen werken.
  • die authentiek willen zijn/ blijven of worden. 

Wat bieden wij aan:

Tijdens de workshop: van werkdruk naar werkplezier behandelen we theorie die direct in de praktijk gebracht kan worden. Verwacht geen therapeutische bijeenkomst. Maar verwacht wel eerlijkheid. Het kan er zeer praktisch aan toe gaan. We gaan aan de slag met plannen, mailen, werkplezier, werkdruk, je manier van denken en communiceren. Het gedachtegoed van Stephen Covey, Ben Tiggelaar, Marshall Rosenberg en Byron Katie komen aan de orde. Dit wordt geïllustreerd met verhalen en filmpjes. Belangrijk is dat de manier van denken zal veranderen. Er worden vele boekentips gegeven waar leerkrachten mee verder kunnen.

Na deze workshop hebt u handvaten gekregen zodat het werk leuker wordt.

  • Je krijgt handvaten om goed te leren plannen.
  • Je  leert om anders kunt denken (meerdere invalshoeken).
  • Je krijgt praktische onderwijstips.

Docent:  Meindert Tjerkstra, geeft verschillende cursussen en teamscholingen zoals technisch lezenmeervoudige intelligentieEngels in de basisschool en flitskaarten. Vooral taal, ICT en klasse/ onderwijsmanagement heeft zijn interesse. Meindert heeft ervaring in het onderwijs als leerkracht, intern begeleider en directeur.


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de workshop van werkdruk naar werkplezier

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen

Je doet een voorstel voor een teamscholing en dan blijkt dat de helft liever wat anders wil. Schrijf je dan in voor een cursus. Individueel inschrijven of met een groepje is mogelijk. We werken dan ook met open inschrijving. Alle belangstellenden zijn welkom.


Klik op de afbeelding voor meer informatie