Workshop voor leerkrachten: Systemisch werken

Dit is een workshop die wordt gegeven bij jou op school met een eigen samengestelde groep. Dit kan tijdens een vergadering of bijvoorbeeld tijdens een studiedag. Wil je individueel deze workshop volgen, er is ook een cursus

KIJK EENS MET ANDERE OGEN NAAR EEN KIND

De appel valt niet ver van de boom……
Hij heeft een aartje naar zijn vaartje……
Het is me met de paplepel ingegoten……
Bekende uitdrukkingen in ons taalgebruik. Maar hoe waar zijn ze en in hoeverre hebben we daar in ons werk op school mee te maken?

Met dat aspect gaan we aan de slag tijdens de workshop. Wat is systemisch werken en waarom is het waardevol voor het onderwijs? Systemisch werk ziet een kind niet als een opzichzelfstaand individu maar als onderdeel van een gezin, een familie, een groter geheel. Een school zien als een systeem, een groep waartoe je behoort. De mensen binnen de verschillende systemen beïnvloeden elkaar. Een kind wordt dus beïnvloed door het gezin, door de leerkracht en door klasgenoten. Komt een kind met fijne gevoelens van huis naar de klas, dan is dat van invloed. Maar is er één leerling binnen een groep die zich niet prettig voelt, dan heeft dat effect op het hele systeem waarmee zij/hij te maken heeft.

Tijdens de workshop: systemisch werken krijg je een aantal interventies en begrijp je wat het systeem met je doet en wat het met de klas doet.

Docent: 

Rudy van der Noord, onderwijzeres, kindercoach, trainer oplossingsgericht werken, NLP-master opgeleid. Rudy geeft naast de training  Systemisch werken, training NLP in de basisschooloplossingsgerichte kindgesprekkenkinderen met faalangst in je klas en coöperatief leren, praktisch aan de slag.


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de workshop Systemisch werken

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen


We kregen de vraag of de afbeeldingen die we op de sociale media plaatsen ook te koop zijn. We hebben het nog nooit gedaan maar we denken dat we het wel kunnen. Daarom hebben we een webshop gemaakt.