Workshop voor leerkrachten: wie schrijft, die blijft

Workshop schrijven is een workshop die wordt gegeven bij jou op school met een eigen samengestelde groep. Dit kan tijdens een vergadering of bijvoorbeeld tijdens een studiedag. Wil je individueel deze workshop volgen, er is ook een cursus.  

Welkom in de wonderlijke wereld van geschreven taal. Taal, het communicatiemiddel van de mens. Waar zouden we zijn zonder? Heb je al eens nagedacht over een wereld waarin geen taal zou bestaan? Stel je eens voor dat alle boeken zouden verdwijnen. Beeld je eens in dat alle woorden zouden verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dagboeken zouden alleen uit wit papier bestaan. Sierlijke handtekeningen zouden niet onder historische verdragen kunnen worden gezet. Je zou je nooit meer kunnen verliezen in verhalen over dappere, heldhaftige karakters of je kunnen bescheuren over woordgrapjes. Taal is zoiets wonderlijks en gelukkig hoeven we hier dan ook geen afstand van te doen.

Creatief schrijven

Tijdens deze workshop neem ik je graag mee in mijn verwondering over de geschreven taal. En vooral ook hoe je kinderen hierin kunt meenemen. Wat je allemaal met een pen kunt beschrijven is onbeschrijfelijk. Poëzie, artikels, bloggen, dagboeken, reflecties, liefdesbrieven, enquêtes, songteksten, verhalen, verdragen. Maar hoe krijg je kinderen enthousiast hiervoor? Kinderen hebben niet altijd zin meer in schrijven. Het kost veel moeite en het handschrift verslechterd. Liever wordt er getypt, dat gaat veel sneller. Terwijl het vertragende effect van schrijven juist zo belangrijk is. 

Ze zeggen niet voor niets: “Wie schrijft, die blijft”. 

Wij gaan tijdens deze workshop onderzoeken welke vele, mogelijke opties van schrijven er in de klas zijn. Je krijgt bij de opties voorbeelden aangereikt die je in jouw les kunt toepassen.

Ook gaan we onderzoeken wat de kracht is van schrijven. Neem je lievelingspen maar mee, we gaan het aan den lijve ervaren!

Praktijk afgewisseld met theorie.  

Docent:

Klaske Meester is werkzaam in het onderwijs als leerkracht. Ze heeft gewerkt op reguliere scholen en werkt nu als leerkracht op een SBO school.
Klaske heeft zich gespecialiseerd in het creatieve taalproces. Zij blogt wekelijks over haar belevenissen en is tevens bezig met het schrijven van een boek over haar zoektocht naar een passende invulling van het onderwijs anno de 21st Century.

Deze workshop kan ook gegeven worden aan een team. Het is dan een teamscholing. Ook is er een cursus.

Ouderavond

Deze workshop is ook heel geschikt voor een ouderavond. 


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de workshop wie schrijft die blijft

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen

We hebben meer workshops voor leerkrachten. Ook hebben we workshops voor kinderen.