Workshop voor leerkrachten: prezi, een prachtige manier om les te geven.

Workshop: Prezi is een workshop die wordt gegeven bij jou op school met een eigen samengestelde groep. Dit kan tijdens een vergadering of bijvoorbeeld tijdens een studiedag.

Prezi is een website waarmee je prachtige presentaties kunt maken op een simpele manier. Prezi is voor het onderwijs een geweldig middel omdat er in een aantal jaren tijd honderdduizenden presentaties zijn te vinden over ontelbaar veel onderwerpen. Deze presentaties zijn direct te gebruiken in de les. Vele presentaties mag je ook gebruiken voor je eigen lessen. Deze presentaties kan je naar eigen inzicht veranderen.

Prezi is beweging en heeft prachtige effecten

Ook is Prezi een mooi instrument om te presenteren. Een Prezi zorgt voor beweging en voor aantrekkelijke effecten. Dit maakt een presentatie voor alle mogelijke toehoorders boeiender. 

Het maken van een Prezi is niet alleen leuk maar ook leerzaam. De algemene computervaardigheid wordt gestimuleerd. Ook is een Prezi uitermate geschikt om informatie te ordenen. Elke presentatie moet stap voor stap gegeven worden met de uitleg die er bij hoort. Belangrijk is dat je bij elke plaat die te voorschijn komt iets weet te vertellen. Kinderen moeten dus actief op zoek naar informatie. Het gaat niet alleen om de achtergrondkleur maar om de inhoud.

Aan het einde van de workshop prezi van ongeveer anderhalf tot twee uur bent u in staat om zelf een presentatie te maken. U begrijpt de basishandelingen die nodig zijn om een goed lopende presentatie te maken. U kunt kinderen van de midden en bovenbouw een Prezi laten maken aan het einde van de workshop.

Randvoorwaarden:

Per tweetal moet minimaal 1 computer of laptop aanwezig zijn.

Docent

Meindert Tjerkstra, geeft verschillende cursussen en teamscholingen zoals technisch lezenmeervoudige intelligentieEngels in de basisschool en flitskaarten. Vooral taal, ICT en klasse/ onderwijsmanagement heeft zijn interesse. Meindert heeft ervaring in het onderwijs als leerkracht, intern begeleider en directeur.


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de workshop prezi

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen

Klik op de afbeelding voor meer informatie