Workshop voor leerkrachten: NLP in de basisschool

Workshop: NLP in de basisschool wordt gegeven bij jou op school met een eigen samengestelde groep. Dit kan tijdens een vergadering of bijvoorbeeld tijdens een studiedag. Wil je individueel deze workshop volgen, er is ook een cursus

Bij alles wat we doen zijn we bezig met communicatie: de woorden die we gebruiken, onze gezichtsuitdrukkingen, de manier waarop we staan, de plek waar we staan, ons stemgebruik, onze ademhaling. Bij alles wat we meemaken is communicatie aanwezig. Niet-communiceren kan niet. Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een communicatiemethodiek, helder en effectief. NLP gaat over gemakkelijker en effectiever communiceren met jezelf en de ander. Over het stellen en realiseren van doelen. Over het denken in mogelijkheden.

Non-verbaal en verbale communicatie

NLP is een waardevolle aanvulling op het effectief lesgeven en omgaan met leerlingen. Door bewust gebruik te maken van verbale en non-verbale communicatie en door het inzetten van het juiste taalgebruik kun je jezelf en de leerlingen beter motiveren. Ben je in staat om het beste uit jezelf en je leerlingen te halen.

NLP wordt wel de kunst van succesvol functioneren genoemd. Succes heeft dan betrekking op alles wat voor jou succes inhoudt. Het kan gaan over relaties met anderen, de mogelijkheid om plezier te kunnen maken, het ontdekken wat jou versterkt en wat jou energie geeft.

NLP in de basisschool maakt je bewust van gedragspatronen, van onbewuste overtuigingen die bepalen hoe je doet, wat je doet en hoe je je voelt. Het gaat over het samenspel tussen het bewuste en het onbewuste. Door je daarvan bewust te worden kun je keuzes maken in het gedrag dat je wilt laten zien.

Tijdens deze workshop leer je wat NLP is en krijg je tips waar je direct mee uit de voeten kan.

Docent: 
Rudy van der Noord is docent NLP en docent Systemisch werken bij onderwijsbureau Semko.
Rudy van der Noord

Rudy van der Noord, onderwijzeres, kindercoach, trainer oplossingsgericht werken, NLP-master opgeleid. Rudy geeft naast de Masterclass: NLP in de basisschool de masterclass Systemisch werkenoplossingsgerichte kindgesprekkenkinderen met faalangst in je klas en coöperatief leren, praktisch aan de slag.


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de workshop NLP in de basisschool

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen


Een aantal van onze docenten schrijft voor de site onderwijsbloggers. Deze site is in het leven geroepen door Semko.