Workshop Mindmappen voor leerkrachten

Deze workshop mindmappen wordt gegeven bij jou op school met een eigen samengestelde groep. Dit kan tijdens een vergadering of bijvoorbeeld tijdens een studiedag. Wil je individueel deze workshop volgen, er is ook een cursus.  

Een mindmap is een ‘tekening’ van gedachten volgens een vaste structuur gecombineerd met woorden en afbeeldingen. Bij mindmappen gaat het om een combinatie van schrijven en tekenen. Een mindmap helpt leerlingen om informatie beter te onthouden en te structureren. Op een wonderlijke manier sluit dat beter aan bij ons natuurlijke denken en leren dan simpelweg A4-tjes vol schrijven. 

Mindmappen heeft veel voordelen: de standaard manier van aantekeningen maken helpt je bijvoorbeeld bitter weinig bij het onthouden van wat je schrijft. Mindmappen past veel beter bij de manier waarop je hersenen informatie opslaan. Door meerdere kleuren, plaatjes en verbindingen te maken leg je sterkere associaties aan

Mindmappen is een verandering in denken en leren

Mindmappen is een verandering in denken en leren, zonder dat het heel veel voorbereiding eist van de leerkracht. Het is geen doel op zich, maar een middel om een doel te bereiken. Een boekverslag kan ook door middel van een mindmap worden gemaakt. De verwerking van een spelingscategorie hoeft niet altijd in een werkboek of op een tablet worden gemaakt, een mindmap leent zich hier uitstekend voor. Maar natuurlijk ook voor het verwerken van een prentenboek bij de kleuters.

Mindmappen kan bij alle vakken, die op de basisschool gegeven worden, gebruikt worden. Maar ook bij vergaderingen, gesprekken, bedrijven, brainstormen, lijstjes, dagplanning, visie omschrijving van de school etc.

Na deze workshop mindmappen:

  • Weet je de eerste stappen van het mindmappen.
  • Heb je geleerd bij welke vakken je mindmappen kan gebruiken
  • Heb je weet van de theorie van mindmappen en kan deze uitleggen aan collega’s. 
  • Weet je waarom mindmappen een belangrijke aanvulling is op jouw lessen.

De workshop mindmappen wordt gegeven door Annelies Brouwer.

Ouderavond

Deze workshop mindmappen is ook heel geschikt voor een ouderavond


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de workshop mindmappen

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen


We hebben meer workshops voor leerkrachten. Ook hebben we workshops voor kinderen.