Workshop voor leerkrachten: datamuur

Workshop: datamuur wordt gegeven bij jou op school met een eigen samengestelde groep. Dit kan tijdens een vergadering of bijvoorbeeld tijdens een studiedag. Wil je individueel deze workshop volgen, er is ook een cursus. 

Waarom is het zo leuk om met doelen te werken? Doelen die haalbaar zijn en waar iedereen voor nodig is. Het kan met de datamuur.

Kinderen houden namelijk van die houvast en werken het prettigst als ze weten welke route ze moeten volgen om bij een specifiek doel te komen.  De datamuur is een mooie manier om dit te visualiseren. Op een datamuur worden namelijk de doelen gevisualiseerd waar de leerlingen in een specifieke periode aan werken. Dit kunnen zowel (meta)cognitieve doelen als sociale doelen op groepsniveau zijn, maar ook de individuele doelen kunnen hier aangekoppeld worden.

Verbroederende sfeer

Het werken met doelen zorgt voor een verbroederende sfeer. Stel we gaan aan de slag met automatiseren. In week 1 meet je de beginsituatie, het resultaat transformeer je naar een staafdiagram. Dan ga je oefenen. Het zal hoe dan ook beter gaan. Al is met maar 1 of 2 sommetjes. De staafdiagram gaat omhoog. Elke stijging is iets wat gevierd kan worden. Doelen kunnen aangepast worden en zo krijg je met elkaar vat op leren.

Na deze workshop datamuur:

  • Weet je hoe jij kunt starten om een datamuur te ontwikkelen.
  • Kan jij de intrinsieke motivatie van jouw leerlingen bevorderen door het inzetten van een datamuur.
  • Heb jij tools om jouw leerlingen actiever te betrekken bij het leerproces.

Deze workshop datamuur wordt gegeven door Annelies Brouwer.


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de workshop datamuur

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen

We hebben meer workshops voor leerkrachten. Ook hebben we workshops voor kinderen.