Workshop voor leerkrachten: Creatief denken in het onderwijs.

Iedereen is creatief! Alleen moet het er nog even uit komen. Daar helpt deze workshop een handje bij. Bij creativiteit gaat het in dit geval niet over knippen en plakken maar over creativiteit in je brein: Creatief denken dus!

Waarom creatief denken in het onderwijs zo belangrijk is? Daar zijn twee redenen voor: 

1. Voor de kinderen: Een kind dat leert creatief te denken is erg krachtig. Hij weet oplossingen te verzinnen voor problemen, komt met nieuwe ideeën en durft zich te uiten op zijn eigen manier. Dit is voor iedereen van belang in het dagelijks leven maar ook in veel beroepen een onmisbare vaardigheid. 

2. Voor de leerkracht: In het onderwijs moet er van alles bedacht worden; lessen, activiteiten, oplossingen voor onvoorziene problemen.. noem maar op. Best belangrijk dus om de vaardigheid te trainen die je helpt nieuwe ideeën te verzinnen. Dit geeft je het vertrouwen dat het altijd wel goed komt en er altijd wel mogelijkheden te verzinnen zijn.

Bij de workshop gaan we aan de slag met ‘creatief denken’ door te:
* Divergeren: Zoveel mogelijk ideeën te verzinnen. 
* Flexibel associëren: “Dit doet me denken aan…”
* Creatief waarnemen: Bekijk het eens op een andere manier. 
* Verbeelden: “Stel je eens voor dat…” 

Zo ontwikkel je als leerkracht je eigen creatieve mindset, maar ontdek je ook manieren om dit bij kinderen te trainen. En dat kan gekoppeld worden aan allerlei vakken dus dat scheelt weer tijd. Ten slotte: Creativiteit ligt heel dicht bij humor, ik kan jullie verzekeren dat er veel gelachen wordt bij deze workshop, ook wel belangrijk toch! 

Deze workshop wordt gegeven door: Linda Sinnige zij is werkzaam in het basisonderwijs, zij heeft het creatieve spel “Dikke Draai Ananas” ontwikkeld en heeft als doel om zoveel mogelijk mensen inspireren om creatiever te denken.

Deze workshop kan gegeven worden in ongeveer een uur tot anderhalf uur. Maatwerk is mogelijk. Deze workshop kan ook gegeven worden als cursus. Dan zijn er twee bijeenkomsten en is er meer theorie en oefeningen.

Ouderavond

Deze workshop is ook heel geschikt voor een ouderavond. 


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de workshop creatief denken in het onderwijs

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen

Wist u dat wij ook coaching aanbieden. Coaching voor leerkrachten, intern begeleiders en directeuren.