Workshop voor leerkrachten: ademhaling is de poort tot rust.

Werken in het onderwijs, het mooiste beroep van de wereld. Als leerkracht mag je kinderen onder je hoede nemen en je mag ze meenemen in de verwondering. Niets is dankbaarder dan dat….. Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Soms is helemaal niet zo leuk en is het gewoon een zwaar beroep en is het stressvol. Het kan lastig zijn om dan je balans te bewaren.

Wat bieden wij aan:

In deze workshop ademhaling leer je stress herkennen en ontdek je welk effect stress heeft op zowel je lichaam als je brein. Je leert welke invloed jouw persoonskenmerken hebben op de manier waarop jij stress hanteert.  Na het herkennen van je persoonlijke stresssignalen krijg je kennis van verschillende ademtechnieken en leer je deze  toepassen.

Een goede ademhaling is namelijk een zeer krachtig instrument om prettiger te werken. Wanneer je stress hebt, gaat je ademhaling vaak hoger zitten in je lichaam en begin je sneller te ademen. Deze manier van ademhaling zorgt voor onrust in het denken en voelen en kan diverse gezondheidsklachten veroorzaken. Je maakt besluiten die je in een ontspannen situatie niet had gemaakt. Dit alles leidt tot nog meer stress. Door middel van ademhalingsoefeningen breng je de ademhaling daar waar het hoort. Je komt sneller tot rust en kan het denken en doen veranderen.

Je krijgt oefeningen die je direct kan gebruiken. Je weet wat jouw persoonlijke stress-triggers zijn en je hebt geleerd hoe je door inzet van ademoefeningen je balans kunt bewaren. Daarnaast kan je sommige oefeningen toepassen met de kinderen in je klas. Ademhalingsoefeningen zorgen voor rust in de groep.

Docent van deze workshop: Titia Weistra, zij is ademcoach en gespecialiseerd in stressreductie.


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de workshop ademhalen