Nieuwkomers, ze zijn in elke stichting en op praktische iedere school. Maar hoe?

Nieuwkomers, ze zijn in elke stichting en op praktische iedere school. Maar hoe?

In elke school komt het voor. Een leerling die geen Nederlands spreekt en vrij plotseling binnenkomt. Hoe ga je daar mee om? Wat is passend en wat doe je juist niet. Deze workshop neemt je mee in de wereld van de nieuwkomers. Je krijgt tips en praktische adviezen.

Voor wie?

De workshop nieuwkomers is geschikt voor scholen en stichtingen die in korte tijd veel willen weten over nieuwkomers en alles wat daar mee samen hangt.

Wat bieden wij?

Na het volgen van de workshop nieuwkomers weet je meer over het vaststellen van de beginsituatie, fasen van de NT2 verwerving, sociaal emotionele ontwikkeling en passende materialen.

De workshop duurt 3 uur.

Maatwerk voor een locatie of stichting is altijd mogelijk.

Docenten:

Ella van Essen en Sandra van der Tempel
Ella en Sandra zijn specialist Nieuwkomers, zij vormen samen de duo-directie van een school op een asielzoekerscentrum, een locatie voor Nieuwkomers en een reguliere school waar ook Nieuwkomers in de groepen zitten. Naast directeur en interim-directeur verzorgen zij trainingen o.a. gericht op onderwijs aan Nieuwkomers, zij nemen audits af, kunnen assessments verzorgen, geven een training over de eerste indruk van je school als profilering, trainingen over van zwak tot excellent onderwijs en zijn actief binnen Lowan.

Sandra van der Tempel en Ella van Essen. Workshop nieuwkomers
Sandra van der Tempel en Ella van Essen

Ik heb belangstelling voor de scholing nieuwkomers…. maar hoe dan?


Incompany
Deze schoolbegeleiding wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden  te bespreken.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.