Workshop Mindfulness, rust en plezier

Workshop mindfulness voor een ieder die werkt in het onderwijs.

Dit is een workshop die wordt gegeven bij jou op school met een eigen samengestelde groep. Dit kan tijdens een vergadering of bijvoorbeeld tijdens een studiedag.  

Een workshop duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur en is dus echt kennismaken.  

In de huidige 24 uurs maatschappij waarbij we alles binnen ons bereik hebben en er eigenlijk ook van ons wordt verwacht dat we daar optimaal gebruik van maken, staan we altijd aan.

Als tegenhanger van de nieuwe drukke maatschappij zie je dat mensen behoefte hebben aan rust, overzicht en vat willen hebben op hun leven i.p.v. geleefd te worden. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen/jongeren.

Mindfulness is een training waarbij je door concrete oefeningen je bewustzijn traint. (mindfulness= awareness = bewustzijn)

Meer vat op je gedachten en gevoelens, minder stress

Door je bewust te leren zijn, van de dingen die er gebeuren, creëer je een keuzemoment. Wanneer je een keuze hebt in je handelen wordt je minder geleefd, maar heb jij meer vat op de dingen die gebeuren.

Wanneer je over langere tijd regelmatig de oefeningen blijft doen zal dit o.a. resulteren in een rustiger hoofd met minder piekergedachten. Je herkent en leert om om te gaan met lastige gevoelens en een betere concentratie. Meer grip hebben op moeilijke situaties levert automatisch meer zelfvertrouwen op. Bij de oefeningen zal de ademhaling de basis zijn.

Bewustwording

Door bewust te worden van de ademhaling en deze in te kunnen zetten op moeilijke momenten creëer je een soort van “time out”.

Bijv. Wanneer je kunt opmerken dat je afgeleid bent (voordat je al in een lang verhaal weg gedroomd bent), kun je de keuze maken om te concentreren. Wanneer je je bewust bent dat je aan het piekeren bent (voordat je je al stijf staat van de stress en angstgedachten)  geeft het  je de keuze om te stoppen met piekeren.

Tijdens deze workshop mindfulness leer je de beginselen kennen van de mindfulness.

We kunnen maatwerk leveren qua tijd en wensen.


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de workshop Mindfulness


Hebt u belangstelling voor een workshop mindfulness of wilt u in contact komen met de medewerkers van Semko? Stuur een mail naar info@semko.nl

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.