Kinderyoga in de basisschool

Een workshop: kinderyoga

In ons dagelijks leven krijgen kinderen te maken met veel prikkels en ze nemen die onrust mee de klas in. Kinderyoga draagt op een speelse en niet-prestatiegerichte manier bij aan rust, ontspanning, concentratie en zelfvertrouwen. Verder ontwikkelen kinderen met behulp van yoga een groter zelfbewustzijn, wat ook een positief effect op de verbindingen met anderen heeft. Kinderen voelen zich door de oefeningen zowel lichamelijk als emotioneel beter en bovendien draagt yoga bij aan een goede sfeer in de groep.

Kinderyoga is wekelijks in te zetten in de vorm van een complete yogales of dagelijks op korte momenten tussendoor. Tijdens deze workshop gaat de groep kennis maken met kinderyoga.

Voor wie:

Leerkrachten, intern begeleiders, onderwijsassistenten die meer ruimte willen maken voor welzijn en ontspanning in de klas. Er is geen specifieke voorkennis nodig.

Studiemomenten: 

Deze workshop duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Maatwerk qua tijden is mogelijk. Wil je meer dan een workshop dan is een teamscholing ook een optie.

Docent:

Tryntsje Rekker is gecertificeerd docente kinderyoga en mindfulnesstrainer voor kinderen. Door middel van yoga en mindfulness wil Tryntsje aan kinderen kennis en vaardigheden mee geven die direct toe te passen zijn én die een leven lang mee gaan.

Incompany:

Deze workshop wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik wil graag kennismaken met kinderyoga en heb belangstelling voor deze workshop

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.