Een workshop voor leerkrachten: Engels op de basisschool

Dit is een workshop die wordt gegeven bij jou op school met een eigen samengestelde groep. Dit kan tijdens een vergadering of bijvoorbeeld tijdens een studiedag. Wil je individueel deze workshop volgen, er is ook een cursus.  

De Engelse taal is van groot belang. Het is de taal van de handel in de westerse wereld. Steeds meer banen zijn internationaal, op hoge scholen is de voertaal al meestal Engels en wat te denken van de Social Media. Hoe kan je kinderen op de basisschool het Engels zo aanbieden zodat ze daadwerkelijk aan het einde van groep 8 Engels op goed niveau kunnen lezen, schrijven en spreken.

Visie op taalverwerving

Een taal aanleren is makkelijk wanneer je weet welke stappen je moet ondernemen. Tijdens deze workshop gaan we een visie ontwikkelen op taalverwerving. Wanneer je een taal wilt leren moet je een taal gebruiken op een leuke en praktische manier. Het moet betekenisvol zijn. Met het woord betekenisvol gaan we verder in deze workshop.

Wat bieden wij aan

Tijdens deze workshop wordt theorie afgewisseld met praktijk. Vooraf krijgt u een reader vol met handvatten om Engels op een leuke en effectieve manier aan te bieden. Alle leerkrachten kunnen na afloop het vak Engels op een andere manier geven dan de standaard methode les.

Eigenheid en creativiteit van leerkracht wordt gewaardeerd

Tijdens de workshop komen vele manieren naar voren om het Engels te stimuleren in een klas. Daarnaast gaan we aan de slag met kinderen die een talenknobbel hebben. Zij hebben een talent wat we bewust tot ontwikkeling laten komen.

Voor wie:

Voor scholen
• Die als doel stellen dat kinderen aan het einde van de basisschool Engels kunnen lezen, schrijven en spreken.
• Die uit het gestelde kader willen springen en anders willen kijken naar een leren van een taal.

Docent:

Meindert Tjerkstra, geeft verschillende cursussen en teamscholingen zoals technisch lezenmeervoudige intelligentieEngels in de basisschool en flitskaarten. Vooral taal, ICT en klasse/ onderwijsmanagement heeft zijn interesse. Meindert heeft ervaring in het onderwijs als leerkracht, intern begeleider en directeur.


Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de workshop Engels op de basisschool

  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen


Workshop engels