Workshops voor kinderen: muziek 

De onderstaande workshops muziek kunnen apart aangevraagd worden of in een lessenserie. Wij bieden altijd maatwerk. Mocht u belangstelling hebben mail naar info@semko.nl 


Workshop: leer de school zingen (groep 1 tot en met 8) 

Berthea de Boer, onze specialist muziek, komt een aantal keer langs om met de kinderen te zingen. Hoe leer je een lied aan en hoe krijg je de groep aan het zingen en dat alles met heel veel plezier. De leerkracht is aanwezig bij de lessen en kan de werkwijze makkelijk overnemen Het aantal lessen wat nodig is hangt van de groep af. Er is altijd maatwerk. Na afloop heeft de klas meer plezier in zingen. 


Workshop: ocarina spelen (groep 4 tot en met 6)

Berthea de Boer, onze specialist muziek, heeft een aantal ocarina’s waar ze de kinderen op leert spelen. Het is een eerste stap om kinderen geïnteresseerd te krijgen voor een muziekinstrument. Een ocarina is een laagdrempelig instrument waarbij succes verzekerd is. Het spelen van ocarina kan verspreid worden over een aantal lessen of het is een workshop van 1 keer.

Ocarina spelen

Workshop: meespeel partituren (groep 4 tot en met 8) 

Wil je een groot feest in de klas waarbij muziek en plezier naar voren komt dan is de meespeel partituur een geweldige workshop. Met alledaagse voorwerpen wordt muziek gemaakt. Een voorwerp alleen is niets, maar verschillende voorwerpen met verschillende ritmes geeft een samenspel wat ongehoord is. Het is een metafoor voor het samenzijn in de klas. Deze workshop wordt gegeven door Berthea de Boer.


Workshop: boomwhackers in de klas (groep 6 tot en met 8)

Een praktische les waarbij de boomwhackers worden ingezet op verschillende manieren. De kleurrijke buizen zorgen voor heel veel plezier in de klas. Tijdens de workshop leren de kinderen hoe ze de boomwhackers moeten gebruiken. Deze workshop wordt gegeven door Berthea de Boer

Wil je als leerkracht leren hoe je boomwhackers gebruikt. Klik dan hier voor de cursus

Lady Gaga (kinderen zijn twaalf jaar oud) 

U wilt een workshop muziek op school. Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op. 

Contact formulier

Onderwijsbureau Semko is aangesloten bij het convenant meer muziek in de klas.


Onderwijsbureau Semko doet er alles aan om het onderwijs een beetje mooier te maken. We kunnen een onderwijsdag organiseren. Laagdrempelig en inspirerend.