Workshops voor kinderen: onderwerp creativiteit en leren


Workshop: Mindmappen (groep 4 tot 8)

Onze docent Annelies Brouwer leert kinderen mindmappen. Het mindmappen kan stap voor stap geleerd worden in 1 of meerdere lessen. U kunt aan de slag met mindmappen als team en ook als leerkracht


Workshop plezier met drama (groep 1 tot 8)

Plezier, lachen en creativiteit dat zijn de ingrediënten van de workshop van Janny van Reenen. Ze kan in alle groepen workshops verzorgen voor het vak drama. Dit kan een lessenserie zijn van opvolgende lessen. Het kan ook eenmalig. 


Workshop Ateliers by Wilma

Één van de twee varianten die By-Wilma  aanbiedt is het ‘Atelier’. Het atelier bestaat uit twee lessen van elk 1,5 uur. De school krijgt twee weken van tevoren een keuzelijst gemaild. Hieruit kunnen de leerlingen hun top 3 keuze aangeven.

De school stuurt de opgave terug naar By-Wilma, die er vervolgens een lijst van maakt. Ze deelt de leerlingen in en zorgt voor alle voorbereiding.

Op de dag van de workshop is By-Wilma een half uur van tevoren op school om alles klaar te zetten. Ze geeft uitleg aan de leerlingen en deelt de groepen in. Dan gaan de leerlingen van start. Na de workshop ruimt By-Wilma de spullen weer op, waardoor By-Wilma in totaal 2,5 uur is ingehuurd per les. Hetzelfde geldt tijdens de tweede les. Hierin ronden de leerlingen hun werkstuk af.

Wilt u meer informatie over de Atteliers. Mail naar info@semko.nl


Crea projecten

Deze optie is een creatieve invulling afgestemd op de wensen van de school. By-Wilma komt langs en leerlingen gaan creatief aan de slag.

Er zijn diverse opties voor een creatieve invulling:
  • 10 losse projecten:
    Hierbij wordt elke les met diverse materialen en technieken gewerkt.
  • 1 groot project:
    Hierbij wordt aan één groot groepsproject gewerkt, waarbij ze elke les een stukje van het eindproduct maken. Dit is 10x per schooljaar.
  • Project vanuit school
    De school is met een leuk project/thema bezig en wil graag creatieve ondersteuning bij het uitvoeren van dit project.

Wilt u meer informatie over de crea projecten. Mail naar info@semko.nl


U wilt een workshop op school. Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op. 

Contact formulier

Onderwijsbureau Semko heeft een netwerk van onderwijsmensen. Zo helpen wij scholen om snel een interim intern begeleider te vinden of een interim directeur.