Mocht u belangstelling hebben voor een Semko Themadag. Stuur een mail naar info@semko.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Een dag vol muziek (groep 3 tot 8)

Twee gitaren met twee kinderen

Berthea de Boer, muziekspecialist, kan een dag vol muziek verzorgen. Op een dag waarbij de leerkracht niet aanwezig is neemt Berthea de klas over. De gehele dag door zijn er activiteiten die te maken hebben met muziek. Vooraf is er overleg over het rooster en de dynamiek van de klas.

In overleg met de reguliere leerkracht wordt bepaald in hoeverre het rooster wordt vastgehouden. In elk geval zal over elke activiteit een ‘muziek-sausje’ gegoten worden. Het is een dag vol muziek plezier. 

U kunt een week van te voren een aanvraag doen zodat Berthea genoeg tijd heeft om te overleggen en om voor te bereiden.

Berthea is beschikbaar: 3 dagen per week.


Een dag vol expressie (alle groepen)

Speellokaal

Janny van Reenen kan een dag vol expressie verzorgen. De gehele dag zijn er expressieve activiteiten zoals muziek, taal, tekenen, verhalen en toneel. Vooraf is er overleg over het rooster en de dynamiek van de klas. Wanneer het nodig is kan Janny over spelling en rekenen een saus van expressie gieten.

In overleg met de reguliere leerkracht kan bepaald worden welke activiteiten passen bij de klas.

U kunt een week van te voren een aanvraag doen zodat Janny genoeg tijd heeft om te overleggen en om voor te bereiden.

Janny is beschikbaar op: dinsdag en vrijdag.


Een dag vol taal (vanaf groep 5)

Schrijven op een stuk papier

Juf Klaske Meester kan een dag vol taal verzorgen. Wat je allemaal met een pen kunt beschrijven is onbeschrijfelijk. Poëzie, artikelen, blogs, dagboeken, reflecties, liefdesbrieven, enquêtes, songteksten, verhalen, verdragen. Gedurende de dag wordt er met taal gespeeld op hele verschillende manieren.

Vooraf is er overleg over het rooster en de dynamiek van de klas. In overleg met de reguliere leerkracht kan bepaald worden welke activiteiten passen bij de klas.

U kunt een week van te voren een aanvraag doen zodat Klaske genoeg tijd heeft om te overleggen en om voor te bereiden.

Klaske is beschikbaar op: dinsdag en donderdag.


Een dag over archeologie (van groep 4 tot 8) 

Meisje zit op de stoel

Ebel Koppen gaat een dag over archeologie verzorgen. Het spreekt tot verbeelding dat onze geschiedenis voor een deel onder de grond ligt. Zo ver weg en ook weer zo dichtbij. Ebel gaat op een speelse manier aan de slag met geschiedenis en archeologie. Ebel is amateur archeoloog. Zij heeft ervaring in het basisonderwijs als leerkracht en als directeur. 

Gedurende de dag worden er linken gelegd met taal, creativiteit, tekenen en meer. Ebel heeft de beschikking over leskisten en vele werkvormen over dit onderwerp. 

Vooraf is er overleg over het rooster en de dynamiek van de klas. In overleg met de leerkracht kan bepaald worden welke activiteiten passen bij de klas. 

U kunt een week van te voren een aanvraag doen zodat Ebel genoeg tijd heeft om te overleggen en om voor te bereiden.


Een agrarische dag (groep 6 tot 8)

Grytsje van der Zee neemt de leerlingen mee op ontdekkingsreis in de agrarisch sector. Ze wil de leerlingen een bijzondere dag geven en laten ervaren hoe mooi de agrarische wereld is. Ze leren spelenderwijs welke dieren er op en rondom de boerderij leven en welke waardevolle voedingsmiddelen deze dieren kunnen produceren. Met als doel een kennismaking met de agrarische sector en een waardevolle herinnering voor later. Vol passie gaat boerin en docente Grytsje graag een dag of een dagdeel met de leerlingen aan de slag.

Grytsje kan diverse lessen op het gebied van landbouwdieren verzorgen. Vooraf is er overleg over het rooster en de dynamiek van de klas. In overleg met de leerkracht kan bepaald worden welke activiteiten passen bij de klas.

Grytsje is 3 dagen per week beschikbaar.


Een dag beeldende vorming (groep 5 tot 8)

Zingen is plezier

Petra Paap, specialist beeldende vorming, kan een dag verzorgen om nooit te vergeten. Petra is vakdocent beeldende vorming en gaat een dag lang aan de slag met creativiteit. Zo gaan we aan de slag met keramiek, beeldhouwen, textiel, druktechnieken, tekenen en schilderen. Tijdens de themadag wordt er gewerkt met verschillende materialen waarbij er zoveel mogelijk wordt afgewisseld tussen 2 dimensionaal werken en 3 dimensionaal werken.

In overleg met de leerkracht wordt een keuze gemaakt uit de materialen en het onderwerp. Petra wil graag aansluiten bij het onderwerp waar de groep mee werkt. Vooraf is er dan ook contact over het rooster en de groep.

U kunt een week van te voren een aanvraag doen zodat Petra genoeg tijd heeft om te overleggen en om voor te bereiden.

Petra is beschikbaar in overleg op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.


Een dag vol beweging (groep 3 tot 8)

Carina van Kesteren, leerkracht en vakleerkracht gymnastiek gaat een dag vol beweging verzorgen. Carina neemt een dag(deel) de klas over. De gehele dag door is er beweging en heel veel plezier. Er is natuurlijk een inspirerende gymnastiekles. Tussen alle activiteiten zijn er momenten van rust en reflectie. De les is niet alleen sport en bewegen, er is ook en sociaal aspect. Carina gaat verschillende kwaliteiten van de kinderen aanspreken en deze naar voren laten komen.

Vooraf is er overleg over het rooster en de dynamiek van de klas. Denkt u aan de beschikbaarheid van het gymlokaal?

U kunt een week van te voren een aanvraag doen zodat Carina genoeg tijd heeft om te overleggen en om voor te bereiden.

Carina is beschikbaar: 3 dagen per week.Zou u zelf een themadag willen doen? Klik hier om de vacature tekst te lezen.