Natuurbeleving, we gaan ons verwonderen

We gaan op pad door bos of park. Om te ontdekken wat er is. Om een ‘bad’ te nemen in de schoonheid van de natuur.
We kijken.
We luisteren.
We voelen.

We staan / zitten / liggen stil bij een bloemknopje of een blaadje dat ontluikt. Een mier die een dode mug sjouwt. Een paartje meerkoeten die de snaveltjes van de jonkies vult met voedsel. We ontdekken tot onze verwondering dat het allemaal niet zo gewoon is als we eerst dachten. Met een verrassende opdracht erbij wordt het nog spannender.

We doen dit hooguit met z’n vieren. Elk uur is er een nieuw groepje aan de beurt. Aan het eind van de dag is iedereen in het ‘groene bad’ geweest. Deze activiteit doen we dichtbij school, zodat we makkelijk kunnen wisselen. In een of hooguit twee dagen is de hele groep aan de beurt geweest.

Deze dag natuurbeleving wordt gegeven door Janny van Reenen

Investering
Investering €320,-
Reiskosten zijn €0.19, – per kilometer vanaf Gorredijk.

Natuurbeleving

Ik wil graag de workshop natuurbeleving, we laten ons verwonderen aanvragen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Teksten zijn op die site blijvend.