Leren schetsen met houtskool op ambachtelijke wijze.

Els Posthumus is kunstenares sinds 1995. Naast exposities, lessen, opdrachten, muurschilderingen en masterclasses geeft ze ook workshops in haar Atelier (els-art) of elders, ook op scholen is ze actief. Lesgeven doet ze vanaf 2002 voor jong en oud, voor beginners en gevorderden. Ze heeft ruim 15 jaar lessen gevolgd bij vooraanstaande academische kunstenaars. Ze heeft vele technieken met gebruik van verschillende materialen kunnen ontwikkelen.

De basis ligt in het opbouwen van houtskool schetsen, hoe begin je en hoe doe je dat goed. Daar zal ik jullie alles over vertellen. Ook waarom juist met houtskool in plaats van potlood. Stap voor stap zal ik elke leerling begeleiden. Naast begeleiden zal ik de fantasie van de kinderen prikkelen.

Het is een eeuwenoude techniek die tot nu toe nog wordt gebruikt, juist daarom vind ik het belangrijk om mijn passie door te kunnen geven.

Ik vind het heel belangrijk dat jongeren leren werken met houtskool in plaats van potlood. Ik wil scholen helpen om dit te doen. Daarnaast wil ik mijn kennis heel erg graag doorgeven juist aan jongeren. Misschien slaat er een vonkje over.

Investering
€75,00 (incl BTW) per groep per uur en €0,19 kilometervergoeding vanaf Dokkum.
Materiaalkosten: Geen
Groepsgrootte: tot maximaal 15 kinderen

Ik wil graag de workshop Leren schetsen met houtskool aanvragen

houtskool
houtskool
Uil gemaakt met houtskool

We vele workshops voor kinderen. Klik op de link om er meer te bekijken.


Els Posthumus is naast kunstenaar ook werelddocent. Als werelddocent is ze een dag lang op een school en geeft daar les. Ze heeft dan een eigen afwisselend programma. Els geeft al jaren workshops in schilderen en werkt samen met de kinderen aan prachtige resultaten. De workshops geeft ze ook aan volwassenen. Els werkt met verschillende leeftijden en altijd met heel veel plezier.


Wie zijn de mensen achter Semko is een veelgestelde vraag. Semko heeft een groot netwerk van mensen die werken in het onderwijs of er mee te maken hebben. Een belangrijk doel is om het onderwijs mooier te maken. We hebben regelmatig met elkaar bijeenkomsten. We wisselen kennis uit en hebben met elkaar plezier. Op deze pagina staat een deel van ons netwerk.