Geluksstenen maken met kinderen

Geluksstenen maken doe je niet zomaar. Je krijgt vier weken lang in de klas een mini polijsttrommel. Alles start met een les over stenen en geologie. De les wordt aangepast aan de leeftijd. Het is een korte les van ongeveer een half uur. Wij verwachten dat de leerkracht in de loop van de weken er meer lessen over zal geven. Uiteraard zorgen wij voor lessuggesties.

Aan het einde van de les wordt de trommel geïntroduceerd. In de trommel komen steentjes, die door het ronddraaien van de machine geslepen worden. Dit is een proces van vier weken waarbij elke week een handeling nodig is. Wekelijks moeten de steentjes uit de trommel gehaald worden en moet er een ander soort slijpsel toegevoegd worden. Het is een prachtig proces wat tot de verbeelding spreekt. De steentjes die erin worden gedaan zijn ruwe stenen waar niet per se iets moois aan te zien is. Aan het einde van het proces zijn ze prachtig.

Na vier weken is slijpen klaar. Dit zelfde proces wordt gedaan door juweliers met edelstenen. Alle geluksstenen worden in een zakje gedaan. Deze is gesloten en de kinderen mogen 1 voor 1 een steentje uitzoeken en mee naar huis nemen. Voor alle kinderen wordt er een steentje in de trommel gedaan.

Investering
€100,00 (incl BTW) per groep en €0,19 kilometervergoeding vanaf Joure.

Materiaalkosten: €5,00 (per kind)
Groepsgrootte: maximaal 35

De trommelmachine houdt u vier weken. Deze wordt opgehaald. De reiskosten worden op de nota gezet.

Na het invullen van onderstaand formulier wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen. Samen met u wordt een geschikt moment gepland om de trommel te brengen.

Deze workshop geluksstenen maken wordt gegeven op scholen en ook bij de buitenschoolse opvang.

Ik wil graag de workshop geluksstenen maken met kinderen aanvragen

geluksstenen
Het resultaat van vier weken in de trommel.
Hendrikus Schokker is werelddocent bij Onderwijsbureau Semko
Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.

Hendrikus Schokker is werelddocent bij Onderwijsbureau Semko
U kunt lid worden van onderwijsbureau Semko. Klik op de afbeelding voor meer informatie.