Geluksstenen maken met kinderen

Geluksstenen maken doe je niet zomaar. Je krijgt vier weken lang in de klas een mini polijsttrommel. In ongeveer een half uur tijd wordt alles aan de leerlingen en de leerkracht uitgelegd.

In de trommel komen steentjes, die door het ronddraaien van de machine geslepen worden. Dit is een proces van vier weken waarbij elke week een handeling nodig is. Wekelijks moeten de steentjes uit de trommel gehaald worden en moet er een ander soort slijpsel toegevoegd worden. Het is een prachtig proces wat tot de verbeelding spreekt. De steentjes die erin worden gedaan zijn ruwe stenen waar niet per se iets moois aan te zien is. Aan het einde van het proces zijn ze prachtig. U krijgt een handleiding zodat u precies weet wat u moet doen.

Na vier weken is slijpen klaar. Dit zelfde proces wordt gedaan door juweliers met edelstenen. Alle geluksstenen worden in een zakje gedaan. Deze is gesloten en de kinderen mogen 1 voor 1 een steentje uitzoeken en mee naar huis nemen. Voor alle kinderen wordt er een steentje in de trommel gedaan.

Tijdens het hele proces van slijpen kan je contact zoeken met Semko wanneer je vragen hebt.

De trommelmachine houdt u vier weken.

Na het invullen van onderstaand formulier wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen. Samen met u wordt een geschikt moment gepland om de trommel te brengen.

Ik wil graag de workshop geluksstenen maken met kinderen aanvragen

geluksstenen
Het resultaat van vier weken in de trommel.
Hendrikus Schokker is werelddocent bij Onderwijsbureau Semko
Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.