Een imker in de klas (groep 4 tot 6)

Meindert Tjerkstra, is al jaren imker. Hij kan met plezier vertellen over de wondere wereld van bijen. Hij neemt materiaal mee; kasten, de pijp, boeken en natuurlijk gaan we honing proeven. Stap voor stap legt hij uit wat er allemaal gebeurt in een bijenvolk. Een bijenvolk is wonderlijk complex en bijna niet te bevatten. Door middel van foto’s neemt hij de kinderen mee een volk in.

Tijdens de presentatie zal Meindert een koppeling maken met de sociale emotionele ontwikkeling. Bijen zijn hele sociale insecten. Ze hebben elkaar nodig. Wat kunnen wij mensen leren van hoe zij met elkaar omgaan?

De workshop is ongeveer een uur tot anderhalf uur. Maatwerk is mogelijk.

Investering

€75,- (inclusief BTW) per klas en 0.19 cent reiskosten vanaf Joure
Materiaal kosten: geen

Een imker in de klas
Een imker in de klas

Formulier ‘Een imker in de klas’

Na het invullen van onderstaand formulier wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen. Samen met u wordt een geschikt moment gepland.


Ik wil graag de workshop een imker in de klas aanvragen.


Onderwijsbureau Semko heeft verschillende workshops met verschillende docenten. Klik hier om alle workshops te bekijken.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Teksten zijn op die site blijvend.