Yvonne Feijten

Yvonne Feijten
Yvonne Feijten

Overal om je heen zie je kunst. Op straat, in museums of bij mensen aan de muur. Maar wat is kunst? En wat voor nut heeft het eigenlijk? Iedereen heeft wel een mening over kunst en toch is het ook een ingewikkeld onderwerp. Want waarom hangen er geen kindertekeningen in museums? En kan alles eigenlijk kunst zijn?

Hoi, ik ben Yvonne Feijten en ben naast leerkracht ook beeldend kunstenaar. Ik werk vanuit m’n atelier in Leeuwarden waar ik tevens workshops geef. Als werelddocent komt ik naar scholen toe met mijn koffer vol met bijzondere attributen die we gaan gebruiken tijdens een lesdag in die geheel in het teken staat van: kunst!

We gaan aan de slag met o.a. veel doe-opdrachten, leren over de geschiedenis van de kunst, bedenken verhalen bij beroemde street-art, spelen de kunstquiz, gokken wat schilderijen kosten, oefenen met breinbrekers, leren kunstwerken begrijpen, weten straks waarom het belangrijk is dat er musea zijn en leren een aantal geheimen die alleen échte kunstenaars weten.

Het wordt een dag vol boeiende activiteiten die aanzetten tot actie, denken en verbeelding. Als kers op de taart gaan we onze eigen ets maken. Papier in water laten weken, een schets maken, een plaatje inkrassen met een etsnaald, met inkt insmeren en zelf door de pers halen. Je begrijpt dan plotseling waarom er een pastamachine uit de koffer tevoorschijn komt..…….

Al met al een zeer divers programma en voor ieder wat wils. Ik neem zelf alle materialen mee die nodig zijn voor deze dag.

Tot snel!
Groetjes Yvonne

Yvonne Feijten is werelddocent bij onderwijsbureau Semko.


Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Kent u onderwijsbloggers? Leuk om even rond te kijken.