Yvonne Feijten

Hallo, ik ben Yvonne Feijten en woon sinds kort in Leeuwarden. Ik heb de afgelopen 6 jaar met veel plezier lesgegeven op diverse basisscholen en MBO. Sinds ik weer in Friesland woon richt ik mij volledig op mijn grote liefde: de kunst!

Vanuit mijn atelier in de stad ben ik bezig met het maken van prints en ontwikkelen van foto’s. Allerlei grafische technieken zet ik in om een mooi beeld te maken. Met name monotype afdrukken hebben mijn voorkeur. Daarnaast bouw ik zelf pinhole camera’s en ga geregeld ‘de hort op’ om foto’s te maken van het Friese landschap en haar bewoners. Deze pinhole foto’s ontwikkel ik in m’n donkere kamer (je weet wel, met zo’n rode lamp). Het bouwen van een camera, het fotograferen en ontwikkelen kost heel veel tijd maar dat is tegelijkertijd de charme.

Yvonne Feijten
Yvonne Feijten

Als werelddocent kom ik een dag les geven over kunst en optische illusies. Een dag vol boeiende activiteiten die aanzetten tot actie, denken en verbeelding. Ik heb een zo divers mogelijk programma geschreven waarin er voor iedereen wel iets leuks bij zit. Tipje van de sluier: de onmogelijke trappen van Escher, tovertrucs in de klas, levende schilderijen en onmogelijke afbeeldingen om duizelig van te worden……

Ik heb er zin in om bij jullie op school te komen lesgeven!

Yvonne Feijten is werelddocent bij onderwijsbureau Semko.


Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.