Wim Beunk

Wim Beunk

Ik ben Wim Beunk en mag jullie een dag vol met spanning bezorgen. Wij gaan als klas een onderzoek uitvoeren op een plaats delict (PD) waarbij alle aspecten van een forensisch onderzoek aan bod komen. Als wij goed samenwerken en de juiste beslissingen nemen, lossen wij deze spannende zaak op. Wij onderzoeken de sporen en die vertellen ons meer dan dat wij kunnen bedenken. Maar is alles wat je ziet daadwerkelijk wel een daderspoor?

Ik vind het geweldig leuk om samen met jullie een onderzoek op te starten, sporen te onderzoeken en de verdachten in beeld te brengen. Maar wie is de ware verdachte?

Tijdens deze speciale dag leer je anders kijken en waarnemen. We gaan onder andere aan de slag op een plaats delict (PD) waar we zoeken naar sporen. De Verdachte komt in beeld aan de hand van onze bevindingen. Maar klopt dit wel?

Wim Beunk

Ik stel me even voor: ik ben dus Wim Beunk, vader van 2 dochters. Ik werk als forensisch rechercheur en mijn specialisme is brandonderzoek en visualisatie. 

Gastlessen geven vind ik fantastisch om te doen. Tijdens deze lessen laat ik de kinderen kennismaken met de (onbekende) maatschappij en de digitale wereld waarin men leeft. 

Ik ben jullie leraar voor 1 dag, een dag die je lang bij blijft. Een beetje spannend en ook verassend. We leren door te doen, we werken samen in een groep en leren anders kijken. Oordeel of vooroordeel? Oordeel zelf!

Ik heb er heel veel zin in!
Wim Beunk

Wim Beunk

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.