Willem Feijten

Willem Feijten

Mijn naam is Willem Feijten, getrouwd, vader van 5 kinderen.

Ik heb veel met kinderen gewerkt zowel op festivals, scholen en als begeleider van kinderen met autistisch aanverwante stoornissen. Beroepshalve was ik fysiotherapeut, natuurgeneeskundige en leerkracht basisonderwijs. Ervaringsgericht en empathisch werken is voor mij belangrijker dan het hebben van diploma’s.

Bepalend voor de interesse in culturen en natuur zijn o.a. de reizen door Afrika en het wonen in Wales geweest, des te avontuurlijker, in een tijd nog zonder computers en mobiele telefoons. Het pionieren zit me in het bloed en heb in Friesland zowel een rugbyclub als een scoutingvereniging opgericht.

Samen met mijn partner hebben we ‘Het kleine Paradijs’, gecreëerd , aanvankelijk als ‘Centrum voor Spelen en Helen’  en later als ‘Centrum voor Retraite en Bijzonder overnachten’.

Om de wereld samen met anderen een beetje beter achter te laten zet ik mij in om kinderen bewust te maken van één van ‘s werelds grootste problemen, de Plastis Soup vervuiling. In een lesdag ‘reizen’ we langs de invloed die plastic op de natuur en de mens heeft, kijken we naar wat jonge mensen al bijdragen om plasticvervuiling te stoppen en hoe we van wegwerpplastic ook iets moois kunnen creëren.

Als verhalenverteller vaar ik regelmatig met schoolkinderen mee  op het beroemde vlot de Sterke Yerke 4 ,wiens missie is om aandacht te vragen voor de plasticvervuiling van zeeën en oceanen . Daarbij weet ik kinderen op een speelse en creatieve manier mee te nemen in het verhaal van Pier, de Plastic Jutter.

En wie weet wordt er een zaadje geplant voor toekomstige milieubewuste avonturiers.

Willem Feijten
Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.