Wilfred Vermeulen

Mijn naam is Wilfred Vermeulen

Ik woon in Gorredijk, Friesland. Ik maak al mijn hele leven lang muziek, ben bevoegd leerkracht basisonderwijs maar geef de laatste jaren alleen nog muziekles op de basisschool aan alle groepen.

Muziek is mijn passie. Er gaat geen dag voorbij dat ik géén muziek maak, speel of geef. Alleen in de zomervakantie, dan gaat mijn gitaar niet mee; even iets anders (héél veel lezen, want dat doe ik ook graag).

Naast mijn werk als muziekdocent ben ik ook zanger/gitarist in een bluesband. Wij (ik speel in een trio met een bassist en een drummer) proberen de oude blues uit de jaren 50 en 60 weer op de kaart te zetten omdat de muziek toen nog zo lekker ongepolijst en eerlijk werd opgenomen en gespeeld. Uiteraard kan ik daar ook van alles over vertellen en laten horen en zien!

Ik merk op de scholen waar ik kom dat muziek kinderen, mensen, altijd blij maakt. Ik probeer dan ook mijn muzieklessen zo laagdrempelig te houden maar wel heel interactief!

Samen zingen, samen spelen op de muziekinstrumenten die ik mee neem, dansen, een liedje schrijven dat doen we als ik kom.

Naast mijn muziekpassie heb ik ook een passie voor kunst en de beeldende vakken. In mijn dagprogramma als werelddocent maak ik dan ook een combinatie van muziek én beeldend met uiteraard een connectie tussen de muziek en het beeldend werkstuk wat we maken.

Ik kijk ernaar uit om een mooie muziek en beeldende dag bij jullie in te vullen!

Groet,

Wilfred Vermeulen.

Wilfred Vermeulen


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan. Wilfred Vermeulen is werelddocent.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.