Wendy van Vliet

Ik ben Wendy van Vliet en ben geboren op 08 december 1966, in Australië.

Heel wat werelddelen bezocht, veel gezien en ervaren. Wat is het mooi als je de gelegenheid krijgt die (levens-) ervaringen over te brengen. Afrika heeft mij het meest geraakt en verwonderd. Aldaar heb ik ruim 4 jaar een HBO-stagebureau gerund. Intermediar tussen The Gambia host organisaties en HBO studies in The Netherlands.

Afrika, van dit werelddeel heb ik de cultuur, habbits én de rijkdom ontmoet.

Mijn enthousiasme, eerlijkheid, kennis, kunde, rust, ervaring en nieuwsgierigheid zijn eigenschappen die ik graag deel met een hoog luisterend vermogen. Deze eigenschappen zijn ook de grondslag voor mijn passie: de lerende mens. Dit verklaart  dan ook mijn trainings-, en onderwijs achtergrond.

Kennis krijgt waarde enkel als je het deelt!

Luisteren, mensen inspireren, verrijkt. Met mijn levenservaring, kennis en ervaring wens ik een steentje bij te mogen bijdragen zodat kinderen volwaardig en sterk een deel van de wereld blijven zijn. Ik vind het mooi als kinderen ontdekken dat verworvenheden niet vanzelfsprekend zijn, we allen een eigen waarneming hebben van de realiteit.

Als een vis in het water beweeg ik mij in de groep, mede door mijn studie achtergrond, docent Omgangskunde, Handvaardigheid en overige Hbo studies en cursussen.

Zie er naar uit U te ontmoeten, Wendy van Vliet, te Workum.  

Wendy van Vliet

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.