Wendy Noordzij

Wendy Noordzij is werelddocent

Mijn naam is Wendy Noordzij en ik woon in Scharnegoutum, vlakbij Sneek. Schrijven is van jongs af aan mijn grote passie. Toen ik een jaar of acht was, maakte ik al mijn eigen verhalen. Soms dacht de juffrouw op school dat ik de teksten had overgeschreven, maar dat was natuurlijk niet zo! Voor een vriendinnetje zette ik complete magazine vol zelfbedachte rubrieken in elkaar. Het was geen verrassing dat ik na de middelbare school communicatie ging studeren aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Na mijn studie kreeg ik een baan op de redactie van het Sneeker Nieuwsblad. Daar heb ik met heel veel plezier gewerkt tot ik tien jaar later de kans kreeg om hoofdredacteur te worden van twee vakbladen. Na de komst van mijn twee kinderen besloot ik voor mezelf te beginnen als ZZP-er. Via mijn bedrijf Redactievisie schrijf ik teksten voor heel veel verschillende kranten, magazines en vakbladen.

Het schrijven van een eigen kinderboek was al jarenlang een grote droom voor me. Op een dag besloot ik om ‘maar gewoon te beginnen met schrijven’. Over de hoofdpersonen van het verhaal hoefde ik niet lang na te denken: mijn eigen kinderen Elsa en Arne. Drie jaar geleden verscheen mijn debuut: ‘De buurheks en het lied van de natuur’. Vorig jaar volgde het tweede deel: ‘De buurheks en het raadsel van de ster’.

Als Werelddocent vind ik het ontzettend leuk om kinderen meer te leren over journalistiek. Ik laat de leerlingen zien hoe een krant wordt gemaakt. Daarna mogen ze zelf aan de slag. Het eindresultaat is altijd weer een verrassing. Hebben we nog tijd over? Dan lees ik graag een stukje voor uit eigen werk! Ik heb er zin in!

Wendy Noordzij
Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.