Wendy Bloemsma

Ik ben Wendy Bloemsma. In 2019 ben ik afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs. Voordat ik aan de opleiding begon woonde ik een aantal jaren in Indonesië en daarvoor werkte ik als gespecialiseerd verpleegkundige in Nederland. Ik hou van avontuur, natuur, het ontmoeten van mensen en kennismaken met culturen. Reizen is mijn passie en dat doe ik dan ook regelmatig.

In Indonesië woonde ik in de stad Jakarta, een smeltkroes van culturen. Nederland heeft hier duidelijk zijn bouwsporen achtergelaten. Het oude centrum heeft nog steeds Nederlandse stijl huizen, grachten en zelfs nog een Hollandse burg.

Als werelddocent wil ik graag mijn enthousiasme over reizen delen en kennis over Indonesië. Tijdens de werelddag maken kinderen in de midden- en/of bovenbouw kennis met de geschiedenis van de VOC, natuur, en cultuur van Indonesië.

Een werelddag betekent dat de kinderen een dag krijgen om nooit te vergeten. Zo maken de kinderen kennis met Kancil, een dwerghert uit de Indonesische volksverhalen en gaan zij aan de slag met schaduwtheater. De schatten van de VOC komen aan bod en natuurlijk gaan we deze schatten proeven. Kortom stukjes theorie worden afgewisseld met activiteiten en zorgen voor een onvergetelijke dag.

Tot snel
Wendy Bloemsma

Wendy Bloemsma

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.