Ik ben Thea Jurina Dijkstra. Ik val in voor onderwijsbureau Semko en geef cursus.
Thea Jurina Dijkstra

Ik ben Thea Jurina Dijkstra. Ik ben leerkracht, coach, trouwambtenaar en levensgenieter. Naast dit alles ben ik een verteller en zit vol met positieve energie die ik graag wil delen.

Nieuwe energie

Voor Semko doe ik verschillende dingen. Ik val zo nu en dan in als leerkracht. Daarnaast geef ik een teamscholing met als doel om nieuwe energie in een team te krijgen. Onderwijs: de zonnige kant. 

In november 2018 heb ik een lezing gegeven op een Semko Onderwijsavond met als onderwerp de ‘eigenheid’ in het onderwijs. Verbinding met jezelf en elkaar maken is het startpunt van goed les geven.


Wilt u in contact komen met Thea, stuur een mail naar info@semko.nl

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Leerkrachten kunnen zich ook individueel inschrijven. Dit kan door cursussen te volgen. Klik hier voor het gehele cursus aanbod.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.