Tessa Grondsma

Ik ben Tessa Grondsma. ‘Je suis une Française dans mon coeur’ (ik ben een Franse in mijn hart) is een zinnetje dat ik al tegen mijn ouders riep toen ik nog op de basisschool zat! Ieder jaar keek ik weer uit naar de vakantie waarbij we de ‘Route du Soleil’ reden richting de Franse camping. Ik was he-le-maal gek van al het moois wat Frankrijk te bieden heeft, de mooie taal en ook het animatieteam op de camping. Dat wilde ik later ook! En in 2014 stond ik dan eindelijk te shinen als fitness animator op een Franse camping.

Ik ben Tessa,  geboren in 1990 in Heerenveen en heb na het afronden van de opleidingen Onderwijsassistent en Sport, Gezondheid & Management de afgelopen jaren de wereld rondgereisd als fitness- en Yogadocent. Mijn hoogtepunten qua landen zijn Bali, Australië en Frankrijk. De 1e keer toen ik op de Franse camping kwam te werken was een enorme uitdaging. Het hele team was Frans en ik kende slechts de basis. Spelenderwijs heb ik de taal in sneltreinvaart geleerd. Ik moest namelijk Yogales geven in het Frans! Uiteindelijk een geweldige ervaring en ik heb dit heel wat zomers met plezier gedaan en veel over het land en de cultuur geleerd.

Gek op Franse chansons

Mijn passie voor dit mooie land deel ik graag met anderen! Ik vertel de leerlingen als werelddocent over Frankrijk en een stukje geschiedenis over de invloed van de Franse revolutie, we leren een aantal woorden en zinnen uit de taal van de liefde, zingen samen een Frans liedje welke ik op de gitaar begeleid en daarnaast doen we een aantal interactieve spelletjes.

Ik heb er heel veel zin in! A bientôt (tot snel)
Tessa Grondsma

Tessa Grondsma

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.