Sjoukje Minkema is Anno N werelddocent

Sjoukje Minkema is Anno N werelddocent

‘Never a dull moment’ met Sjoukje in de buurt. En als we de woorden: “Cinema is life with the dull bits cut out” van Alfred Hitchcock mogen geloven, is Sjoukje Minkema één en al cinematografie. En Alfred Hitchcock kan het weten!

Van kleins af aan was Sjoukje al bezig scènes van films en series na te spelen die ze op televisie zag. Ze vond het heerlijk om iedereen te kunnen zijn die ze maar wilde zijn. De vervolgstap om op de planken te staan was dan ook een logische. Rond haar vijftiende begon ze met camera-acteren en speelde hoofdrollen in verschillende producties van Omrop Fryslân; I.K. en de band Ikaros, I.K. Wyn en wetter en De Keet. Maar haar honger naar meer bleef ongestild en ze bleef zich verder ontwikkelen. Na een HBO theaterstudie succesvol te hebben afgerond is ze inmiddels werkzaam als theaterdocent, trainingsacteur en theatermaker bij Studio Maki. Ze staat op de middellijn wat betreft Theater als middel of Theater als doel. Dat wil zeggen; aan de ene kant staat ze graag voor een klas jongeren om ze te enthousiasmeren, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en social skills te leren, en aan de andere kant volgt ze het talentontwikkelingstraject; JongTryater. Hier krijgt ze de kans veel te leren op het gebied van acteren en theater maken. Bekijk het leven eens door de lens van Sjoukje die met een bom van enthousiasme en ervaringen altijd paraat staat om zich 100% te geven voor waar ze in gelooft, en monteer zelf ook de saaie stukjes uit je leven.

Sjoukje zal bij ons het Friese escaperoom programma Anno N. Fersus Skoalbern voor haar rekening nemen als werelddocent.

Sjoukje Minkema

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.