Sijtske Deinum

Hi, ik ben Sijtske Deinum en ik heb bijna 20 jaar met veel plezier voor de klas gestaan. Naast het lesgeven heb ik echter ook altijd een andere grote liefde gehad: ondernemen.

In het begin had ik een eigen praktijk voor kinderen met leer- en ontwikkelingsuitdagingen naast mijn baan in loondienst. Een aantal jaren geleden ben ik overgestapt naar werken met volwassenen en stopte ik in 2021 definitief met lesgeven.

Ik ben, zoals je dat noemt; hooked on business. Er is niets zo leuk, zo fijn en zo bevrijdend als doen waar je blij van wordt en echt jezelf kunnen zijn. Als je jouw passie, talenten, skills en verlangens samen weet te brengen en dat vervolgens giet in een vorm die precies bij je past, ontstaat er magie! En die magie, dát vuur, komt wat mij betreft ultiem samen in het ondernemerschap. Iets waar ik mega excited over ben! 😁

Mijn enthousiasme en ervaring (met mijn bedrijf help ik ondernemers bij het vinden van hun vuur en hoe ze dat vervolgens kunnen omzetten in een succesvol bedrijf wat past bij hun hartmissie) wil ik graag delen met kinderen. Ik wil ze laten zien dat je kunt worden wat je wilt en dat je je eigen baan kunt creëren.

En dat is wat de kinderen deze dag dan ook gaan doen. Ze gaan hun eigen, allerleukste baan bedenken. Waar droom je van? Waar wil je om bekend staan? Wie moet je daarvoor zijn? Wat moet je kunnen? Wat doe je precies? En wie help je? We gaan zowel schrijvend als creatief aan de slag. Zo hebben we aan het einde van de dag een groeps wall of fame en heeft ieder zijn eigen, treffende moodboard gemaakt, waarop alles staat over hun eigen onderneming!

Een dag om nooit meer te vergeten, want wellicht wordt hier hét zaadje geplant van onze toekomstige ondernemers! 😉

Ik heb er zin in, tot snel!

Sijtske Deinum

Sijtske Deinum

Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan. Sijtske Deinum is werelddocent.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.