Saskia de Wit is werelddocent

Saskia de Wit

Aangenaam, mijn naam is Saskia de Wit, tekendocent en kinder- tekentherapeut. Tekenen is een prachtig middel om met kinderen in gesprek te komen. Ze kunnen in de tekening laten zien wat er bij ze leeft, want woorden zijn lang niet altijd genoeg.

Saskia de Wit

Naast het tekenen werk ik in de lessen ook graag met beweging, beeld en muziek. Ik nodig kinderen uit om d.m.v. creatieve werkvormen het beste bij zichzelf naar boven te halen. Ook werk ik vaak met groepsopdrachten om de samenwerking in de klas te verbeteren.

De opdrachten zijn laagdrempelig en worden rustig opgebouwd. Iedereen kan meedoen. Het motto is: ‘Alles wat je maakt is goed, omdat je er iets mee vertelt over jezelf’. Goede begeleiding is daarbij belangrijk. Daardoor wordt het kind gezien, gehoord en krijgt het ruimte voor creativiteit, zelfvertrouwen en ontwikkeling.

Als tekendocent ervaring met:

  • Tekenlessen met leerzame thema’s voor kinderen;
  • Hooggevoelige kinderen;
  • Plusklassen;
  • Sociale vaardigheidstraining;
  • Lezen van tekentaal van kinderen.

Saskia heeft een blog geschreven hoe het is om als werelddocent te werken.


Semko werelddocenten: klik op de afbeelding voor meer informatie.


Onderwijsbureau Semko heeft in zijn aanbod verschillende teamscholingen. Ze zijn zoveel mogelijk praktisch van aard met als een belangrijk doel bewustwording. Een teamscholing zijn vaak niet hele lange trajecten, het is aan de leerkrachten en het team om een verdiepingsslag te maken. Tijdens de teamtraining geven we hier alle mogelijke handvaten voor. Klik hier voor het gehele aanbod van teamscholingen.


Semko en de werelddocenten

Een werelddocent is een leerkracht die passie heeft voor een onderwerp. De passie is groot en het plezier wat er bij komt kijken wil zich verspreiden. Dit kan door een dag lang een werelddocent les te laten geven op school. Elke docent heeft een lesschema wat is besproken met het team van begeleiders van Semko. Het lesschema is een leidraad voor de dag. Een werelddocent is ideaal om als invaller te fungeren. Handig bij ziekte of wanneer de reguliere leerkracht andere bezigheden heeft. De werelddocent maakt een bijzondere dag van waarbij plezier en leren hand in hand gaan.


Het is niet dagelijks maar soms hebben we de neiging om iets op papier te zetten. Dan gooien we het op de sociale media en is het na een paar dagen weg omdat het uit ieders tijdlijn weer is verdwenen. Omdat te voorkomen hebben we onderwijsbloggers opgezet. Het zijn verhalen van werelddocenten of leerkrachten die iets meemaken maar zijn ook informatie berichten.

Veel plezier met lezen.

Vrolijk en leerzaam materiaal in de school?

Check onze webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
1
Hallo, heb je een vraag of een opmerking?
We gaan snel reageren, misschien wel direct.
Druk op de knop en je kan een whatsapp bericht sturen. Let op we zijn geen computer.